NOS Nieuws

Belastingaangifte: waar moet u op letten?

Meer tijd voor belastingaangifte

Vanaf zondag 1 maart kunt u de belastingaangifte doen. Op welke punten moet u letten?

Veel bedragen zijn door de Belastingdienst al ingevuld. Belastingadviseurs wijzen erop dat die vooraf ingevulde aangifte slechts een beginpunt is.

"Je zit dan op 60 procent van de aangifte, maar de rest moet je zelf doen", zegt Ruud Zuidgeest van Register Belastingadviseurs. "Controleer alle bedragen goed. Ook al vult de Belastingdienst bedragen in, je blijft zelf verantwoordelijk voor de aangifte."

U krijgt waarschijnlijk minder terug of u moet juist meer betalen dan u gewend bent. Miljoenen Nederlanders krijgen een tegenvaller van gemiddeld 150 euro vanwege de bekende naheffing. De Belastingdienst kon wijzigingen over 2014 te laat verwerken in de voorlopige teruggaaf.

FNV Belastingservice adviseert vanwege die naheffing de arbeidskorting en de heffingskorting extra goed te controleren.

Eerder geld terug

De belastingaangifte moet voor 1 mei gedaan zijn. Maar u kunt ook uitstel aanvragen en dan heeft u tot 1 september de tijd. Doet u voor 1 april aangifte, dan krijgt u ook eerder uw geld terug of eerder een acceptgiro in de bus voor het te betalen bedrag.

Moet u betalen, dan krijgt u daarvoor langer de tijd dan gebruikelijk. Vanwege de naheffing krijgt u vier maanden extra uitstel van betaling, bovenop de gebruikelijke betalingstermijn van 6 weken.

Ook al vult de Belastingdienst bedragen in, je blijft zelf verantwoordelijk.

Register Belastingadviseurs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl