De uiterste datum is opgeschoven van 1 april naar 1 mei
NOS Nieuws

Maand langer de tijd voor belastingaangifte

Iedereen krijgt volgend jaar een maand langer de tijd om belastingaangifte te doen. De uiterste inleverdatum is verschoven van 1 april naar 1 mei. De al gedeeltelijk ingevulde aangifte is uiterlijk op 1 maart bij alle belastingplichtigen binnen.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de Tweede Kamer daarvan in een brief op de hoogte gesteld. De verzekering dat mensen die vóór 1 april 2015 aangifte doen, voor 1 juli hun aanslag ontvangen, blijft van kracht. Die garantie geldt niet voor mensen die vóór 1 mei aangifte doen.

Navordering

In de brief herhaalt Wiebes dat mensen volgend jaar vier maanden extra de tijd krijgen om een navordering te betalen. Ongeveer 5,5 miljoen mensen krijgen met een naheffing te maken van gemiddeld 150 euro. De navordering wordt opgelegd in het kader van de afbouw van inkomensafhankelijke kortingen. De Belastingdienst heeft volgens het ministerie van Financiën het computersysteem niet op tijd op kunnen aanpassen, waarmee de navordering dit jaar met terugwerkende kracht geldt.

Gedurende de periode van het uitstel hoeven mensen niet de zogenoemde invorderingsrente te betalen, die wordt gerekend als mensen te laat betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl