Soufian Z. uit Den Haag maakte als Abu Mohammed in Syrië een video NOS

In de Syrische stad Kobani zijn twee Haagse Syriëgangers om het leven gekomen. Dat melden het AD en verschillende bronnen op sociale media. Het bericht is niet bevestigd.

De twee, Soufian Z. en Driss D., komen uit Den Haag. Volgens de krant is gisteravond bekend geworden dat de twee zijn omgekomen, waarschijnlijk bij een Amerikaanse luchtaanval. Wanneer dat is gebeurd is niet duidelijk. De twee zijn in 2013 naar Syrië vertrokken.

'Een officiele bevestiging komt er vaak niet'

Oh Oh Aleppo

Soufian Z. heeft in Pakistan in de gevangenis gezeten bij leden van de Taliban en al-Qaida. Hij maakte als Abu Mohammed een filmpje met de titel Oh Oh Aleppo waarin Nederlandse jihadisten werden getoond. In een interview met de NOS noemde Soufian de naar het Midden-Oosten vertrokken jihadstrijders geen gevaar voor Nederland.

Driss D. werd eerder opgepakt in Azerbeidzjan en Kenia op verdenking van terrorisme. Hij was een van de eerste Nederlandse jongeren die op jihadreis ging.

In de afgelopen dagen werd bekend dat zaterdag ook al twee Nederlandse Syriëgangers zijn omgekomen bij een aanval met een drone. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Huizen.

'Waarom houden jullie de radicale jongeren tegen?'

STER reclame