NOS Nieuws

Gijzeling Parijs voorbij, vier gijzelaars dood

  • AFP
    Franse politie evacueert gijzelaars joodse winkel

In Parijs heeft de politie de joodse supermarkt bestormd, waar sinds vanmiddag een gijzeling aan de gang was. Zeker vier gegijzelden zijn om het leven gekomen. Ook een gijzelnemer is gedood. Vijftien mensen in de winkel zijn bevrijd, werd vanavond bevestigd.

Het is nog niet duidelijk of de gijzelaars zijn omgekomen tijdens de bestorming of dat zij al eerder zijn gedood.

Bij de bestorming zijn verder zeker vier mensen zwaargewond geraakt. Er zijn ook lichtgewonden. Voor de supermarkt werd een tent neergezet, waarin gewonden werden opgevangen. Verschillende gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tweede gijzelnemer

Er is onduidelijkheid over een tweede gijzelnemer. Er zijn berichten dat er iemand is ontsnapt, maar er zijn ook berichten dat er iemand is opgepakt.

De rol van die tweede gijzelnemer is niet duidelijk. Eerder werd ervan uitgegaan dat er maar een gijzelnemer was. Mogelijk gaat het om de vrouw van wie een foto vandaag door de Franse politie werd gepubliceerd.

Explosies

Rond 17.15 uur klonken er schoten en explosies bij de supermarkt in Vincennes, een oostelijke voorstad van Parijs. Daarna drongen tientallen politiemensen de supermarkt binnen.

Na de bestorming kwamen gijzelaars naar buiten gerend. Er werd vanmiddag gesproken van vijf gijzelaars, maar vermoedelijk werden er meer mensen vastgehouden in de supermarkt.

'Terroristen Charlie Hebdo dood'

De bestorming in Vincennes begon vlak nadat er bij een drukkerij in het dorp Dammartin-en-Goële was geschoten. Daar zijn de twee terroristen, die woensdag ook de redactie van Charlie Hebdo hebben aangevallen, gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl