NOS Nieuws

Aanslagplegers Charlie Hebdo gedood

De twee mannen die verdacht worden van de aanslag van woensdag op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo, zijn gedood.

De politie bestormde het gebouw in het dorp Dammartin-en-Goële waar de broers Kouachi zich schuilhielden. Eerst werd gemeld dat ze een werknemer van de drukkerij gegijzeld hielden, maar inmiddels is duidelijk dat er een 26-jarige medewerker in het pand was, maar dat die zich schuil heeft gehouden.

Verborgen werknemer

De medewerker had zich verscholen in een koelcel. Hij bleef onopgemerkt door de gijzelnemers en kon zo telefonisch informatie doorgeven aan de politie, zegt correspondent Frank Renout.

Rond 17.00 uur werden bij het gebouw in het dorp, ten noordoosten van Parijs, vuursalvo's gehoord van twintig tot dertig schoten. Ook waren er harde explosies en kwam er rook uit het dak.

De twee terreurverdachten kwamen op dat moment schietend naar buiten. Eerder zouden de broers tegen onderhandelaars hebben gezegd dat ze een martelaarsdood wilden.

Supermarkt

Tegelijkertijd werd in Parijs de supermarkt bestormd waar sinds vanmiddag een aantal mensen werd vastgehouden. De gijzelnemer zou zijn doodgeschoten en de gijzelaars bevrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl