Prins Ali bin al-Hussein en Sepp Blatter in mei vorig jaar
NOS Voetbal

Jordaanse prins wil FIFA-voorzitter worden

De Jordaanse prins Ali bin al-Hussein wil voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA worden. Hij zal het opnemen tegen de huidige voorzitter, Sepp Blatter. "Met genoegen kondig ik aan dat ik voornemens ben om me kandidaat te stellen voor het FIFA-voorzitterschap", schrijft hij op Twitter. Prins Ali is vice-voorzitter van de FIFA en voorzitter van de West Aziatische Voetbal Federatie (WAFF) en de Jordaanse voetbalbond.

Hussein (39) schrijft dat de voetbalsport een bestuur van wereldklasse verdient en "een voorbeeld van ethiek, transparantie en goed bestuur" zou moeten zijn. Hij hoopt als voorzitter ervoor te zorgen dat het voetbal weer centraal komt te staan en de discussies over corruptie uit de krantenkoppen verdwijnen.

In september steunde prins Ali Blatter, toen hij zich op 78-jarige leeftijd voor de vijfde keer kandidaat stelde voor het voorzitterschap. Hussein pleitte toen wel voor de invoering van een limiet voor het aantal keren dat iemand verkiesbaar kan zijn voor een FIFA-functie.

De verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap zijn in mei. Behalve Blatter is ook de Fransman Jérôme Champagne kandidaat. Hij gold lang als een vertrouweling van Blatter, maar hij nam de laatste jaren afstand van het beleid van de Zwitser.

Jordaanse prins wil Blatter opvolgen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl