Condoleanceregister op het gemeentehuis in Amersfoort
NOS Nieuws

Lisanne Froon wordt vrijdag begraven

Lisanne Froon wordt vrijdag in besloten kring begraven in Amersfoort. Familie en vrienden zullen haar begeleiden naar haar laatste rustplaats. De ouders van Lisanne Froon laten aan RTV Utrecht weten "met veel pijn in het hart Lisanne los te moeten laten".

Lisanne Froon verdween samen met haar vriendin Kris Kremers op 1 april in Panama, nadat de twee voor het laatst gezien waren in het plaatsje Boquete. Half juni werd een rugzak gevonden met daarin spullen van de twee vriendinnen. Een week later werden ook enkele botresten van hen gevonden, eerst van Lisanne en vlak daarna van Kris.

De zoektactie naar de twee werd meerdere keren afgebroken vanwege het slechte weer. Het gaat om een gevaarlijk en ontoegankelijk gebied. De resten werden op vele uren lopen van Boquete gevonden en zijn waarschijnlijk meegevoerd door een rivier. De Panamese autoriteiten denken daarom dat Kris en Lisanne zijn verdwaald.

De families van de vrouwen hebben dit altijd betwijfeld, mede omdat de telefoon die ze bij zich hadden nog na hun verdwijning is gebruikt om een noodnummer te bellen.

Eind september zijn de gevonden resten van Lisanne naar Nederland gevlogen en heeft het Nederlands Forensisch Instituut deze onderzocht. De resultaten van het onderzoek van het NFI zijn niet bekend.

  • ANP
    Condoleanceregister op het gemeentehuis in Amersfoort
  • Lisanne Froon (l) en Kris Kremers (r) werden sinds 1 april 2014 vermist in Panama | ANP
    Lisanne Froon (l) en Kris Kremers verdwenen op 1 april in Panama
  • ANP
    Peter en Dini Froon, ouders van Lisanne
  • Marc Bessems / NOS
    De ouders van Kris Kremers en de broer Lisanne Froon (rechts) reisden naar Panama om te helpen met zoeken
  • ANP
    Het gebied in Panama waar Kris en Lisanne verdwenen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl