NOS NieuwsAangepast

"Kris en Lisanne belden nog 112"

Kris en Lisanne, de Nederlandse meiden die in Panama omkwamen, probeerden in de jungle nog naar noodnummers te bellen. Ze belden zowel het Panamese noodnummer 911 als het Nederlandse 112, zeiden de ouders van Kris Kremers op een persconferentie. Volgens Panamese media kregen ze niemand aan de lijn, omdat er geen bereik was.

De ouders van Kris Kremers vertelden ook niet blij te zijn met de gang van zaken in Panama. Ze zijn op dit moment in het land om onderzoek te doen naar de dood van hun dochter.

Toch moesten ze van de media horen dat er nieuwe botresten van de twee jonge vrouwen zijn gevonden. Volgens de vader van Kris wordt hun vertrouwen geschaad. "We wachten af of de toezeggingen die gedaan zijn worden nagekomen", zei hij.

Beloning voor dorp

De inwoners van het dorp in Panama waar voor het eerst spullen van het vermiste tweetal Kris en Lisanne zijn gevonden, krijgen een beloning. Het is niet bekend wat de inwoners van het dorp Alta Romero krijgen. De ouders van Kris reizen deze week ook naar Alta Romero om uit te zoeken wat een passende beloning is.

Half juni werd een rugzak met onder meer twee mobiele telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera gevonden. Later werden in de buurt ook botresten gevonden van Kris en Lisanne.

Twijfels

De twee jonge vrouwen verdwenen in april in de jungle van Panama. Wat er precies is gebeurd, is nog steeds onduidelijk. De vader van Kris zei eerder dat hij betwijfelt of de vrouwen zijn verdwaald.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl