Wekdienst 20 juni
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 20 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

De zon schijnt, maar er is ook best wat bewolking. In het zuiden kan het opnieuw 30 graden worden, in het noorden is het minder warm, een graad of 21.

Wat heb je gemist?

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman worden vastgehouden in Colombia. Het is nog onbekend wie de mannen tegen hun wil vasthoudt, maar volgens het Colombiaanse leger is de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk. De twee werden zaterdag op een weg in de beruchte regio Catatumbo in het noorden van Colombia tegengehouden

Rebellen van ELN

Jongeren beginnen later aan seks dan vijf jaar geleden. Niet alleen voor 'de eerste keer' is de leeftijdsgrens opgeschoven, ook voor andere vormen van seks, zoals masturberen, is dat het geval. Dat blijkt uit de derde editie van het onderzoek Seks onder je 25e, waarvoor ruim 20.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar zijn bevraagd over allerlei thema's die met seksualiteit te maken hebben.

Eerst moet de boycot worden beëindigd, dan pas is Qatar bereid te praten met de buurlanden. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van de oliestaat op een persconferentie gezegd. Twee weken geleden riepen onder meer Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte een boycot uit tegen Qatar. Het land kan daardoor onder meer geen voedsel importeren. Turkije en Iran hebben voedselhulp aangeboden.

Minister Qatar geeft persconferentie

De politie in de Amerikaanse stad San Diego heeft een van de grootste partijen fentanyl ooit in de Verenigde Staten onderschept. De sterke pijnstiller is alleen op recept verkrijgbaar. Het middel veroorzaakt een hoop problemen in de VS en in Canada. Steeds meer mensen raken eraan verslaafd.

Fentanyl is verkrijgbaar als pil, poeder, injectie of pleister

Verder vandaag...

Het hof in Den Haag doet uitspraak in een zaak die is aangespannen door Stichting We Gaan ze Halen tegen de Nederlandse Staat. De stichting wil dat Nederland zich houdt aan de afspraak uit 2015 met de Europese Unie om 8712 vluchtelingen te halen uit Griekenland en Italië in twee jaar tijd. Nu, zes maanden voor de deadline, zijn pas 1433 vluchtelingen overgeplaatst naar Nederland.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een staatsbezoek aan Italië. Ook gaan ze naar Palermo om te kijken bij de vluchtelingenopvang. Daarnaast brengen ze ook een bezoek aan Vaticaanstad aan paus Franciscus. De minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders is ook bij het bezoek.

De politie gebruikt nu ruim drie maanden de taser in de proefsteden Rotterdam, Zwolle en Amersfoort. Wat zijn de eerste ervaringen? De politie komt met cijfers hoe vaak de taser tot nu toe is ingezet en verhalen uit de praktijk. In Zwolle en Amersfoort bestaan de teams uit agenten die gewoon politiewerk doen. In Rotterdam krijgen hondengeleiders het wapen mee.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl