NOS Nieuws

Wekdienst 20/11: Start WK voetbal • Presentatie rapport slavernijverleden Den Haag

Goedemorgen! Vandaag begint het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. En Den Haag presenteert de resultaten van een onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van de stad.

Het weer: vanuit het westen neemt de bewolking vandaag toe, later op de dag gevolgd door regen. Vanavond valt in het noordoosten mogelijk ook wat (natte) sneeuw. De middagtemperatuur ligt tussen 1 en 7 graden.

weer 20 november

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het WK voetbal in Qatar begint vandaag. De eerste wedstrijd is om 17.00 uur. Dan speelt gastland Qatar tegen Ecuador. Het duel is rechtstreeks te volgen bij de NOS. Bekijk op onze speciale website alles over het WK voetbal.
  • Den Haag presenteert vandaag de resultaten van een onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van de stad. Het rapport van het Koninklijk Instituut voor Taal- Land- en Volkenkunde wordt aangeboden aan burgemeester Van Zanen.
  • De Partij voor de Dieren komt in Den Bosch bijeen voor een congres. De partij bespreekt onder meer de verkiezingsprogramma's voor de komende provinciale statenverkiezingen.
  • En in Abu Dhabi staat de laatste Formule 1-race van het seizoen op de agenda. De grand prix begint om 14.00 uur, Max Verstappen start vanaf pole. Je kunt de race volgen in ons liveblog.

Wat heb je gemist?

Deelnemers aan de VN-klimaattop in Egypte hebben een slotakkoord bereikt. Over de precieze tekst is vannacht nog lang onderhandeld. De landen zijn het eens geworden over de oprichting van een wereldwijd fonds voor landen kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.

Verder blijft de doelstelling staan om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad, maar over het 'hoe' zijn geen concrete afspraken gemaakt. Eurocommissaris Timmermans is teleurgesteld. Hij noemt het "een te kleine stap voorwaarts".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Veel ondernemers zien de laatste jaren af van een Sint-etalage. Zo ook in Zutphen zijn winkeliers vaak al begonnen met kerstversieringen. In Borculo daarentegen hebben ze er alles aan gedaan om de traditie in ere te houden:

De Sinterklaasversiering verdwijnt uit de etalages, maar niet overal

Mooie zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl