Trump maakte woensdag bekend dat hij zich opnieuw verkiesbaar wil stellen
NOS NieuwsAangepast

@realdonaldtrump weer in de lucht na peiling Twitterbaas Musk

Het Twitteraccount van Donald Trump is gedeblokkeerd. Het sociale netwerk heeft zijn account @realdonaldtrump weer zichtbaar gemaakt nadat een peiling van Elon Musk, de nieuwe eigenaar van het techbedrijf, in het voordeel van de oud-president was uitgevallen.

Musk liet Twitteraars de afgelopen 24 uur stemmen over de vraag of Trump zou mogen terugkeren op het platform. Van de ruim 15 miljoen uitgebrachte stemmen was 51,8 procent daarvoor.

Twitter heeft zo'n 240 miljoen actieve gebruikers. Er was geen barrière om te stemmen; de peiling is niet representatief.

Het is maar de vraag of Trump terugkeert naar Twitter. Op vragen tijdens een bijeenkomst van de Republican Jewish Coalition zei hij daar "geen enkele reden" voor te zien. De oud-president wil naar eigen zeggen trouw blijven aan zijn eigen platform Truth Social, dat het volgens hem heel goed doet.

Verbannen

Trump werd in januari vorig jaar permanent van Twitter verbannen, omdat hij in zijn tweets niet genoeg afstand had genomen van de gewelddadige menigte die een paar dagen eerder het Capitool had bestormd. Dat werd door het bedrijf gezien als een schending van de voorwaarden. Twitter besloot hem voorgoed van het platform te weren vanwege "het risico op verdere aanzet tot geweld".

Musk, die Twitter begin deze maand overnam voor omgerekend zo'n 41 miljard euro, liet eerder al weten dat hij geen voorstander is van het permanent blokkeren van gebruikers. Nadat hij gisteren zijn peiling online had gezet, schreef hij op Twitter: "Vox Populi, Vox Dei", Latijn voor: de stem van het volk, de stem van god.

"Het volk heeft gesproken", tweet de miljardair nu na afloop van de online stemming. Korte tijd daarna werd het account van Trump weer zichtbaar. De oud-president, die woensdag bekendmaakte dat hij zich opnieuw verkiesbaar wil stellen voor het hoogste ambt van de Verenigde Staten, heeft nog geen nieuwe tweets geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl