NOS Nieuws

Musk laat Twitter-gebruikers stemmen over eventuele terugkeer Trump op Twitter

Twitter-eigenaar Elon Musk vraagt in een peiling aan Twitter-gebruikers of zij vinden dat oud-president Donald Trump mag terugkeren op het sociale medium. Trump werd vorig jaar januari voorgoed verbannen door Twitter vanwege "het risico op verdere aanzet tot geweld".

Sinds Musk aan het roer staat van het sociale medium voert hij echter veranderingen door. De miljardair liet al voordat hij het sociale medium in oktober overnam weten geen voorstander te zijn van het permanent blokkeren van Twitter-gebruikers. Vandaag werden onder zijn leiding de accounts van enkele gebruikers hersteld, onder wie komiek Kathie Griffin. Zij had zich voorgedaan als Musk en werd geschorst.

Over het terugdraaien van de permanente verbanning van de oud-president is echter nog geen beslissing genomen, zei Musk eerder vandaag.

Of de steenrijke Twitter-eigenaar de uitkomst van de peiling gaat gebruiken of dat de peiling verder geen consequenties heeft, is echter nog onbekend. Musk schreef nadat hij de peiling online had gezet "Vox Populi, Vox Dei", een Latijnse zin die betekent 'de stem van het volk is de stem van god'. Hij lijkt daarmee te impliceren dat het aan Twitter-gebruikers is om een oordeel te vellen, maar zeker is dat niet.

Aanvankelijk werd Trump voor 12 uur verbannen

Trump werd aanvankelijk 12 uur verbannen van het sociale medium, omdat hij in zijn tweets niet genoeg afstand nam van de gewelddadige meute die het Amerikaanse Congres binnenviel. Dat werd kort daarna dus veranderd in een permanente ban. De oud-president beklaagde zich tevergeefs en besloot als reactie zijn eigen sociale medium op te richten: Truth Social.

Trump kondigde woensdag aan zich opnieuw verkiesbaar te stellen als president van de Verenigde Staten. Hij is daarmee de eerste formele Republikeinse kandidaat voor de presidentsnominatie bij de verkiezingen van 2024.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl