NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 14 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag is er geregeld zon, maar later op de dag vallen er ook enkele buien. Het wordt 17 tot 20 graden. In het oosten is er kans op onweer. Ook na het weekend blijft het wisselvallig, vanaf dinsdag loopt de middagtemperatuur op tot mogelijk 25 graden.

Fado-zanger Salvador Sobral won met het ingetogen liedje Amor Pelos Dois, dat over een verloren liefde gaat. Hij stond in Kiev alleen op het podium, begeleid door een piano en een viool. Het is voor het eerst dat Portugal het Eurovisiesongfestival wint.

Hét moment: Portugal wint het Eurovisie Songfestival

Parkeerbedrijf Q-Park is onder de organisaties die zijn getroffen door de wereldwijde cyberaanval. De Britse tak van het bedrijf heeft dat bekendgemaakt op Twitter. Ook op diverse plekken in Nederland hebben parkeergarages er last van.

Noord-Korea heeft opnieuw een raket afgevuurd. Japan denkt dat het mogelijk een nieuw soort raket is, omdat deze een hoogte van 2000 kilometer bereikte.

In Noord-Griekenland is een intercity ontspoord. De trein was onderweg van Athene naar Thessaloniki. Zeker twee passagiers zijn omgekomen. Ook zijn er zeker zeven gewonden, van wie er twee in levensgevaar zijn.

De trein is ontspoord bij het Noord-Griekse dorpje Adendro

Verder vandaag...

Het is D-day in de voetbalcompetitie: Feyenoord hoopt na 18 jaar weer landskampioen te worden en dat worden de Rotterdammers ook als ze thuis Heracles verslaan. Bij gelijkspel of verlies is het afhankelijk van wat nummer twee Ajax presteert in Tilburg tegen Willem II. De Amsterdammers staan een punt achter Feyenoord.

In het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen kunnen vandaag 13 miljoen mensen naar de stembus. De Duitse deelstaatverkiezingen zijn een belangrijke graadmeter voor de landelijke verkiezingen eind september. Het is een onverwachte nek-aan-nekrace tussen Merkels CDU en Schulz' SPD.

In Frankrijk neemt Emmanuel Macron het stokje over van de afzwaaiende president François Hollande. In het Palais de l'Élysée wordt hij beëdigd. Een draaiboek van de ceremoniële dag vindt u in dit artikel.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl