NOS VoetbalAangepast

Wordt nu niet Neymars kapsel, maar zijn spel het gespreksonderwerp?

Grootheden als Pelé, Ronaldinho, Kaka en Zico droegen allemaal het nummer tien in Seleção, oftewel het voetbalelftal van Brazilië. In Rusland heeft Neymar de eer met dat nummer op zijn rug te mogen lopen. Voorgangers wonnen al eens de wereldtitel, maar Neymar lukte dat nog niet.

"Ik doe er nu alles aan om op de lijst te komen van voetballers met een wereldtitel", zegt Neymar. "Het WK betekent veel voor me. Ik heb er altijd van gedroomd. Nu is het zover."

Nu is het moment aangebroken voor Brazilië om voor het eerst sinds 2002 weer eens wereldkampioen te worden. Echter, het vertoonde spel in de openingswedstrijd tegen Zwitserland (1-1) zorgde er niet voor dat de mensen die de Brazilianen tot titelfavoriet bombardeerden ook overtuigd werden.

Samenvatting: Brazilië-Zwitserland

De 26-jarige Neymar deed verwoede pogingen indruk te maken, maar de uitvoering van zijn acties liet met regelmaat te wensen over. Na afloop van het duel ging het niet over zijn spel, maar was vooral zijn kapsel onderwerp van gesprek.

De lange, geblondeerde lokken zorgden ervoor dat het kapsel van Neymar ook wel een 'spaghettikapsel' werd genoemd. Onder anderen Eric Cantona nam de ster van Brazilië op de hak op social media.

Na afloop van de wedstrijd tegen Zwitsers stak Neymar, in aanloop naar het WK langdurig geblesseerd aan zijn rechtervoet (gebroken middenvoetsbeentje), de hand niet in eigen boezem. "De Zwitsers mochten maar overtredingen blijven maken", zo wees Neymar naar de leiding. "De scheidsrechter deed daar niets tegen, dat is slecht voor het voetbal."

Neymar kwam dan ook niet helemaal schadevrij uit de strijd, want een paar dagen later moest hij de training - ondersteund door een verzorger - verlaten. Het Braziliaanse kamp liet weten dat het opnieuw om pijn aan de rechtervoet ging, maar dat het werd veroorzaakt door de vele overtredingen die de Zwitsers in het eerste duel tegen hem begingen.

Donderdag kwam het verlossende woord: Neymar speelt gewoon tegen Costa Rica. "Ik voel dat ik er nu weer klaar voor ben", aldus Neymar. Dat ik dat nummer draag betekent heel veel voor me. Ik ben er trots op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl