Poulsen bezorgt Denemarken fortuinlijke overwinning op Peru

Denemarken heeft z'n eerste wedstrijd op het WK in Rusland gewonnen. In Saransk werd Peru, dat iets meer had verdiend, op een 1-0 nederlaag getrakteerd.

Beide ploegen waren al 15 duels op rij ongeslagen en die reeks wilden ze graag voortzetten. In de eerste helft gebeurde er dan ook niet zoveel. De Denen hadden het meeste balbezit, maar de Peruanen waren iets gevaarlijker.

Op slag van rust kreeg Peru dé kans om op voorsprong te komen. Christian Cueva werd in het strafschopgebied neergehaald door Yussuf Poulsen, waarna de VAR na het bekijken van de beelden een strafschop toekende.

Cueva kon zelf het buitenkansje niet benutten want middenvelder schoot hoog over.

Ook in de tweede helft was de eerste grote kans voor de Zuid-Amerikanen, maar net aan een minuut na de mislukte inzet van Carillo lag de bal al aan de andere kant van het veld in het doel.

In een snelle counter kwam de bal bij spelverdeler Christian Eriksen, die met een fijne pass Poulsen vond. De RB Leipzig-speler mikte de bal netjes in de korte hoek.

Peru moest komen en was in het laatste kwartier twee keer dicht bij de 1-1. Het enfant terrible Guerrero (aanvankelijk geschorst voor cocaïnegebruik) tikte de bal met een listig hakje net naast. Ook oud-PSV'er Farfán had een punt voor z'n land kunnen pakken. Hij schoot echter recht op doelman Schmeichel af.

Bekijk de 1-0 en de andere momenten op onze nieuwe NOS 360° pagina, waar de mooiste acties en doelpunten uit diverse camerahoeken te zien zijn.

Eerder op de dag in poule C won Frankrijk met 2-1 van Australië. Hierdoor staan Denemarken en Frankrijk beide aan kop.