NOS VoetbalAangepast

De druk is enorm: het is nu of nooit voor Messi

'De druk is enorm voor Lionel Messi'

Met een hattrick tegen Spanje heeft Cristiano Ronaldo een droomstart gemaakt op het WK. Maar het zijn niet alleen zijn doelpunten waar voetbalvolgers over napraten, maar ook de manier waarop de Portugees zijn eerste treffer vierde.

Dat deed Ronaldo met een handbeweging bij zijn kin. Een veelbetekenend gebaar. Althans, dat vinden velen. Zij zien er een verwijzing in naar de sik van een geit, in het Engels 'goat'. En dat staat dan weer voor 'Greatest of all Time'.

Het is een reactie op de foto's die onlangs werden gemaakt van Lionel Messi met een geit in z'n armen.

Want sommige dingen veranderen nooit. Als Messi iets doet, reageert Ronaldo. En als Ronaldo een hattrick maakt, is Messi aan zet. De Argentijn weet dat de ogen vandaag op hem gericht zullen zijn.

En hoewel hij al jaren niet anders gewend is als sterspeler van FC Barcelona, zal hij in het shirt van de nationale ploeg toch extra druk voelen.

Immense druk

In Argentinië vinden de voetbalfans het namelijk weleens tijd worden dat Messi ook eens een prijs met de nationale ploeg toevoegt aan zijn indrukwekkende erelijst, bestaande uit een duizelingwekkend aantal clubprijzen en individuele onderscheidingen.

Bovendien zou het misschien wel een einde kunnen maken aan de goat-discussie. En ook dat weet Messi. Het maakt de druk er niet minder om.

Bekijk ook onze special over die immense last op de schouders van Messi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl