Olivier Giroud (m) en Kylian Mbappé (l)

Frankrijk gehavend in gelijkspel tegen Verenigde Staten

Frankrijk is niet ongeschonden door zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK gekomen. Les Bleus speelden in Lyon met 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten en zagen spits Olivier Giroud na een botsing met Vitesse-speler Matt Miazga met een bloedend hoofd het veld verlaten. Ook Miazga ging meteen naar de kant.

De Fransen domineerden weliswaar in de eerste helft, maar Amerika kwam na balverlies van Djibril Sidibé door Julian Green op slag van rust op voorsprong. Na het uitvallen van Giroud maakte Kylian Mbappé na een lage voorzet van Benjamin Pavard gelijkmaker. Via een vrije trap en schot van invaller Nabil Fekir was Frankrijk nog dicht bij de winst.

Kylian Mbappé viert zijn goal

Frankrijk begint het WK op 16 juni met de wedstrijd tegen Australië in Kazan en ontmoet in groep C ook Peru en Denemarken. De Verenigde Staten ontbreken in Rusland.

Aspas schiet Spanje naar winst

Spanje speelde een matige generale repetitie voor het WK, maar won op de valreep wel. In de 84ste minuut schoot Celta de Vigo-speler Iago Aspas in Krasnodar de winnende goal binnen tegen mede-WK-ganger Tunesië: 1-0. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

De Spaanse ploeg van bondscoach Julen Lopetegui kwam vooral in de eerste helft matig voor de dag met geen enkel schot tussen de palen. In de tweede helft speelden de Spanjaarden voor de winst en kregen ze uiteindelijk de beloning. Invaller Diego Costa hield doelman Aymen Mathlouthi en twee verdedigers bezig, waarna hij Aspas met een pass in staat stelde de bal hard in het doel te werken.

Andrés Iniesta (m) tegen Tunesië

Spanje, de wereldkampioen van 2010, opent het WK op 15 juni tegen Portugal en treft in groep B ook Iran en Marokko. Tunesië neemt het in groep G op tegen Engeland, België en Panama.

Papa Eriksen meteen weer belangrijk

Christian Eriksen leidde Denemarken in Kopenhagen naar een 2-0 overwinning op Mexico, dat ook naar het WK gaat. De middenvelder van Tottenham Hotspur gaf de assist op de eerste goal van Yussuf Poulsen, die in de 71ste minuut van afstand fraai raakt schoot. Drie minuten later schoot Eriksen de tweede goal binnen.

De vorige oefenwedstrijd tegen Zweden (0-0) had Eriksen nog gemist om bij de geboorte van zijn zoon te zijn. Na een paar dagen ouderschapsverlof sloot hij deze week weer aan bij de groep van bondscoach Åge Hareide.

Christian Eriksen tegen Mexico

Feyenoorder Nicolai Jørgensen speelde de eerste helft in de spits bij Denemarken en in de tweede helft nam Ajacied Kasper Dolberg zijn plaats in. Ook Lasse Schöne, ex-Ajacied Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli (ex-Ajax, ex-Sparta, ex-RKC) kregen speeltijd bij de Denen. Bij Mexico kwam PSV'er Hirving Lozano als invaller in de ploeg en startten ex-PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado.

Denemarken start het WK volgende week zaterdag tegen Peru en Australië en Frankrijk zijn de andere tegenstanders. Mexico opent op 17 juni tegen Duitsland en treft in groep F ook Zuid-Korea en Zweden.