Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Etappe 10

Annecy - Le Grand-Bornand
Tour de France: etappe 10

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

 • Opmerkelijk

 • 42 km - Behoudt Van Avermaet het geel?

  Met Gianni Moscon en Luke Rowe aan het front voeren de mannen van Sky het tempo in het peloton nu toch op. Het verschil met de 18 koplopers is toch nog 6.45 minuten.

  En dus is de kans aanwezig dat Greg Van Avermaet ook na vandaag nog de gele trui in bezit heeft. Dan moet hij wel Philippe Gilbert in de gaten houden, want zijn medevluchter heeft maar 44 seconden achterstand. Lilian Calmejane is daarna de best geplaatste koploper op ruim 5 minuten.

  Op de rustdag was er ook al goed nieuw voor Van Avermaet. Zijn ploeg BMC maakt volgend jaar een doorstart met het Poolse CCC als sponsor.

 • 70 km - lijdensweg Cavendish

  We zagen Dylan Groenewegen al heel vroeg lossen in deze zware bergrit. Hij rijdt met Amund Grøndahl Jansen en Timo Roosen in een groepje met onder anderen Marcel Kittel.

  Zij zijn zeker niet de laatste renner in koers. Mark Cavendish rijdt samen met ploegmaat Julien Vermote achter de bus, nu al een kwartier achter de kopgroep.

 • Achter de schermen bij De Avondetappe

 • 72 km - Ook Slagter terug aan kop

  Ook Tom-Jelte Slagter is terug in de kopgroep! Na de afdaling bestaat de kopgroep weer uit 15 renners, waaronder Robert Gesink en Slagter. De komende 40 kilometer gaat het op en neer, dan begint de finale met de Col de Romme en de Col de la Colombière.

  Voorsprong van de kopgroep: 7.30 minuten.

 • En dan dit...?

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Downhiller springt over kopgroep heen
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • 80 km - Voorsprong groeit naar 6.40

  De voorsprong van de 13 koplopers is mede door het akkefietje met Froome gegroeid tot 6.50 minuten. Dat betekent goed nieuws voor aanvallers die hopen op de dagzege. Maar ook voor Greg Van Avermaet, die op deze manier zelfs zijn gele trui zou kunnen behouden.

  Greg Van Avermaet leidt de kopgroep op de grindwegen op het plateau de Glières AFP
 • 85 km - Lekke band Froome

  Chris Froome rijdt lek op het grind bovenop Glières. De mannen van Tom Dumoulin hebben de kop genomen in het peloton, maar lijken niet door te rijden. Sterker, drie Sky-renners hebben zich op kop genesteld en houden de hele groep op zodat Froome makkelijk kan terugkeren.

 • 88 km - Alaphilippe als eerste boven

  90 km - Julian Alaphilippe pakt de 20 punten op de top van de Montée du plateau des Glières. Hij klopt David Gaudu in een sprintje. Hij begint solo aan de 2 kilometer over onverharde wegen. Spectaculaire beelden!

 • 91 km - Gesink terug aan kop

  Met nog 1,3 kilometer te klimmen heeft Robert Gesink de achtervolgers teruggebracht bij de koplopers. De Nederlander klimt het snelste van iedereen, want devoorsprong op het peloton is inmiddels 5.38 minuten.

  Robert Gesink, Greg Van Avermaet en Tom-Jelte Slagter onderweg naar Le Grand-Bornand AFP
 • 92 km - Gesink sterk

  Het tempo van Robert Gesink is Tom-Jelte Slagter te machtig. Gesink raapt inmiddels de eerste koplopers op. Voor Gilbert en Pöstlberger zit het erop.

 • 93 km - Nibali in beeld!

  Vincenzo Nibali moest even naar de auto (technisch malheur?), maar rijdt soepeltjes terug naar de kop van het peloton. De Italiaan was de eerste week vrijwel nooit in beeld, maar lijkt sterk.

 • Kwis die niet te googelen is

  Zoals elke dag heeft Rondemiss Cindy Pieterse van Radio Tour de France weer een bijzondere quizvraag bedacht, geïnspireerd op La Course:

  Hoe groot is het verschil in hele seconden tussen de eerste en de tweede Nederlander deze etappe?

  Stuur het antwoord naar: kwis@nos.nl

  Zet in het onderwerp het antwoord (1.20 minuten schrijf je dus als 80 seconden). In de mail naam, adres en gewenste shirtmaat (shirt valt klein)

  Insturen kan tot 10 km voor de finish.

 • 94 km - Ook peloton op de klim

  Robert Gesink leidt de achtervolging op de acht koplopers, maar hangt nog altijd op 20 seconden. Sagan en Impey zijn daar inmiddels gelost, Slagter hangt er nog aan.

  Inmiddels is ook het peloton begonnen aan de Montée du plateau des Glières, de Sky-train op kop!

 • Verkenning

  Tom Dumoulin heeft deze nieuwe klim niet verkend. Wat doet dat met je?

  Herbert Dijkstra
 • Meer berichten tonen