Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

NOS Wielrennen

Gilbert: 'Dank voor alle berichten, ik heb veel geluk gehad'

Gilbert: 'Dank voor alle berichten, ik denk dat ik geluk heb gehad'

"Goedemorgen allemaal, ik ben iedereen dankbaar voor alle berichten op mijn telefoon en social media. We zijn een echte wielerfamilie en hebben een heel mooie sport."

Met die woorden bedankt Phillipe Gilbert in een persoonlijke boodschap zijn fans en mede-renners die hem een hart onder de riem staken na zijn spectaculaire val in de zestiende etappe van de Tour op dinsdag.

Duim omhoog

Gilbert ging aan de leiding toen hij begon aan de afdaling van de Pyreneeëncol. De Belg reed te hard door een bocht, duikelde over een stenen muurtje en viel een paar meter. Na te zijn opgekrabbeld, stak hij zijn duim omhoog om het thuisfront te laten weten dat hij in orde was.

Gilbert zat binnen enkele minuten weer op de fiets en reed de etappe 'gewoon' uit. Later op de avond werd echter duidelijk dat hij zijn knieschijf heeft gebroken en daarom noodgedwongen de Tour heeft moeten verlaten.

"Ik heb veel geluk gehad. Ik heb een gebroken knieschijf en ben er minstens vier à vijf weken uit. Ik ga nu naar huis om te revalideren", zegt de coureur van QuickStep, die vorig jaar de Amstel Gold Race won met een gekneusde nier.

'Kom sterker terug'

Gilbert verwacht dit seizoen niet meer op de fiets te stappen, maar denkt volgend seizoen sterker terug te keren. "Na iedere crash sta ik weer op. De volgende zege zal mij een speciaal gevoel geven, na dit ongeluk en alle emoties die daarbij kwamen kijken. Ik hoop dat mijn volgende overwinning zo snel mogelijk komt."

STER reclame