Tour de France

Brussel - Parijs, 6 juli - 28 juli 2019

Dumoulin na tweede plaats: 'Voelde me eigenlijk helemaal niet zo goed'

Tom Dumoulin moest net als een dag eerder genoegen nemen met de tweede plek in een Touretappe. En opnieuw bleek geletruidrager Geraint Thomas te sterk, ditmaal in de rit naar Alpe d'Huez. Dumoulin baalde van zichzelf na een schakelfout.

De renner van Sunweb probeerde op twee kilometer van de meet nog wel weg te springen uit een uitgedund groepje met de favorieten voor de eindzege, maar die poging mislukte.

In de sprint bleek Thomas, net als tijdens de tweede Alpenetappe, over de beste benen te beschikken.

Thomas sprint naar ritzege op Alpe d'Huez voor Dumoulin en Bardet

"Ik voelde mij eigenlijk helemaal niet goed vandaag. Het was echt doorbijten, moest op mijn tanden knarsen. Op het laatst kwam ik er iets doorheen en dan verkloot ik het gewoon in de sprint", pufte Dumoulin na de finish.

De Limburger, die opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Thomas, ging in de eindfase de mist in. "Ik maakte een schakelfout. Ik denk dat Thomas sterker was, maar als ik het iets slimmer had gespeeld..."

Dumoulin maakt schakelfout kan ritzege vergeten

Geletruidrager Geraint Thomas had niet verwacht dat hij de etappe nog kon winnen. "Het is surrealistisch, zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht."

Woensdag won Thomas ook al de bergetappe naar La Rosière. "Ik voelde me niet zo goed als gisteren. We moesten er hard voor werken door Steven Kruijswijk, chapeau voor hem. We wisten wel dat het een lange strijd voor hem zou worden. Na de top van de Croix de Fer begonnen Movistar en AG2R ook te rijden, maar hij bleef het volhouden. In de vallei pakten we toch nog veel tijd terug. "

Ondanks de tweede ritzege op rij en de gele trui om zijn schouders ziet Thomas zichzelf nog niet als kopman van Sky. "Ik wilde er gewoon van genieten", zegt de Welshman. "Vandaag was het daar te zwaar voor, hopelijk kan het morgen."

Thomas had nooit gedacht dat hij kon winnen en prijst Kruijswijk

STER reclame