Tour de France

Vendée-Pays de la Loire - Parijs, 7 juli - 29 juli 2018

Official broadcaster

Naesen: we koersen in de schaduw van Koning Voetbal

Ook Belgische wielerfans zijn met hun hoofd bij het WK voetbal Getty

Ook de Tour de France is in de ban van de halve finale op het WK tussen Frankrijk en België. En dat geldt natuurlijk helemaal voor de Franse en Belgische renners.

"Het leeft heel erg, je kunt er niet omheen", zei de Belgische AG2R-renner Oliver Naesen voor de start van de vierde etappe. "We koersen echt in de schaduw van Koning Voetbal."

Oliver Naesen NOS

Naesen is de enige Belg in een ploeg met vooral Franse renners. "Het is een beetje eenzaam, met de match van vanavond in het vooruitzicht." En dat leidt ook tot plagerijtjes: "Zoals vandaag, ik kwam de bidons halen, maar ik kreeg ze niet. En onze Belgische chefkok heeft al gezegd dat het gedaan is met lekker eten als Frankrijk wint."

Naessen: we koersen in de schaduw van Koning Voetbal

Een interview met Olivier Naessen voor de vierde etappe van de Tour de France, maar het gaat over de halve finale van de Rode Duivels op het WK.

Naesen gaat vanavond met zijn ploeggenoten op een groot scherm kijken. "Ik doe mijn Belgische vestje van vorig jaar aan", aldus de voormalig Belgisch kampioen. "Er zullen er ook wel een paar zitten met een Franse kampioenstrui."

Vader De Buyst bij Rode Duivels

De Belgische ploeg Lotto-Soudal kreeg vanochtend ook te maken met Franse plagerijtjes. Tony Gallopin, vorig jaar nog in dienst van Lotto-Soudal, stormde de bus binnen om een paar keer 'Allez Les Bleus' te schreeuwen.

"Als er één iemand is door wie we ons niet gek laten maken, is het Gallopin wel", reageert Jasper De Buyst lachend. "Ik denk dat we als land sterk genoeg zijn om Frankrijk naar huis te spelen."

De Buyst laat zich niet gek maken door Gallopin

Een interview met de Belgische renner Jasper De Buyst voor de vierde etappe van de Tour de France. Zijn vader Franky, oud-wielrenner, is momenteel als verzorger van de Belgische ploeg bij het WK in Rusland.

Voor De Buyst zijn de prestaties van België extra bijzonder: zijn vader, oud-renner Franky De Buyst, is momenteel bij het WK in Rusland als verzorger van de Rode Duivels. "Ik denk dat hij zich wel amuseert. Iedereen in België is nu blij en als je van dat succes dan een beetje deel uitmaakt, is dat een aangenaam gevoel."

Deceuninck-QuickStep
@deceuninck_qst
Who will rock tonight? #TDF2018
8 maanden geleden

Sep Vanmarcke (Education First) deelt een kamer met de Fransman Pierre Rolland. "Dus dat wordt heel mooi vanavond." Hij weet nog niet waar hij gaat kijken: "Als ik op mijn kamer ga kijken, schreeuw ik wel het hele hotel bij elkaar."

Vanmarcke bezorgd: tijdens WK-finale in vliegtuig

Een interview met Sep Vanmarcke voor aanvang van de vierde etappe van de Tour de France. De Belg maakt zich zorgen over de WK-finale, want dan zit hij met zijn ploeg in het vliegtuig.

Vanmarcke is stiekem al een beetje ongerust voor het geval de Rode Duivels winnen. "Ik maak me zorgen over zondagavond, want tijdens de finale zitten we in het vliegtuig naar de Alpen. Hopelijk kan ik er dan nog een deel van meemaken. En anders moet ik wellicht het vliegtuig blokkeren."

'Fenomenaal voor het land'

Ook Julien Vermote (Dimension Data) kijkt uit naar de halve finale. "Zeker en vast, ik ben benieuwd. Ik geloof erin dat ze kunnen winnen. Het zou fenomenaal zijn voor het land."

Geletruidrager Greg Van Avermaet vertelde gisteren dat de goede sportprestaties van de Belgen komen door het zelfvertrouwen. "Dat hebben jullie normaal ook wel, niet?", reageert Vermote. "Maar je moet ook niet te veel zelfvertrouwen hebben hè?"

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vermote gelooft dat België de WK-finale kan halen

STER Reclame