NOS WielrennenAangepast

Groenewegen gelaten na zesde plaats: het viel niet de goede kant op

Groenewegen na zesde plek: het moet beter

Net als afgelopen zondag raakte Lotto-Jumbo-renner Dylan Groenewegen in de zesde etappe ingesloten in de massasprint. Plaats zes bleek het hoogst haalbare achter winnaar Marcel Kittel. En dat was een teleurstellende plek.

"De sprint verliep zoals je verwacht in de Tour de France: chaotisch. Het ging met mijn trein niet perfect, maar ik heb geprobeerd er het beste van te maken", reageert Groenewegen enigszins gelaten.

Kittel klopt Démare en Greipel en pakt tweede ritzege

De sprinter werd door zijn trein afgezet in het wiel van Kittel. "Achteraf was dat het goede wiel geweest, maar op een gegeven moment kwam Démare aan de rechterkant. Ik besloot met hem mee te gaan, maar het is zo chaotisch....Het viel niet helemaal de goede kant op."

'Niet tevreden over de uitslag'

"De laatste twee kilometer waren vrij smal en hectisch, daar wilde ik zo ver mogelijk van voren zitten. Het was niet heel makkelijk, maar het lukte aardig. Alleen ben ik niet tevreden over de uitslag, dat moet echt beter."

Morgen krijgt Groenewegen waarschijnlijk weer een kans in een vlakke etappe naar Nuits-Saint-Georges. "We gaan het zien."

Timo Roosen, die de sprint voor Groenewegen moet aantrekken, baalt ervan dat de wagonnetjes van de Lotto-Jumbo-trein elkaar kwijtraakten in de finale. "De weg was redelijk smal. We wisten dat we goed voorin moesten zitten, want in dat smalle gedoe komen andere ploegen er moeilijk langs. Maar het werd ineens zo hectisch dat we elkaar kwijtraakten."

"Ik weet niet precies wat er mis ging. Ik kwam achter Dylan terecht, terwijl Robert Wagner voor hem uitkwam. Dat was niet zoals gepland", zegt een teleurgestelde Roosen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl