De sprint in Troyes
NOS WielrennenAangepast

Oppermachtige Kittel sprint naar tweede ritzege in Tour

Marcel Kittel heeft de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitser bleef Arnaud Démare en André Greipel voor en sprintte naar zijn elfde ritzege in de Tour.

Dylan Groenewegen eindigde op de zesde plaats. Hij zat ingesloten en slaagde er niet in vanuit het wiel van Démare nog naar het podium te sprinten.

Als vanouds was het dringen geblazen voor de beste positie, zeker nadat de renners in de straten van finishplaats Troyes nog een chicane moesten zien te overleven. Greipel kwam daar op het rechte eind in de beste positie doorheen, Démare moest zich aan de binnenkant langs een aantal concurrenten zien te wurmen.

Voor Kittel maakte het niet uit. Hij vloog vanuit de achtste positie langs alles en iedereen en won met een fietslengte. De gele trui van Chris Froome kwam in de vlakke etappe geen moment in gevaar.

Bij de bestudering van het routeboek dacht menigeen al aan een scenario met een vroege vlucht van renners die zelf ook wel wisten dat ze kansloos waren tegen de sprintersploegen.

Drie aanvallers zonder zicht op succes

Toch besloten Perrig Quemeneur (Direct Energie), Vegard Stake Laengen (UAE) en Frederik Backaert (Wanty) het er op te wagen, eigenlijk alleen tot genoegen van de ploegleiding en de sponsors.

Het trio nam bij de start al de benen, genereerde 213 kilometer lang de aandacht van alle camera's en liet zich haast willoos inrekenen toen het erom ging spannen. Op drie kilometer van de meet werden ze ingerekend door het peloton in Troyes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl