NOS Wielrennen

Knaven baalt van aantijgingen aan adres Froome

Knaven baalt van dopinggeruchten Froome

Servais Knaven werd woensdagochtend naar eigen zeggen met een goed gevoel wakker na de etappezege van zijn kopman Chris Froome van een dag eerder. Tegelijkertijd baalt Knaven, ploegleider van Team Sky, er enorm van dat de naam van Froome met regelmaat in één adem wordt genoemd met het woord doping.

"Het is jammer dat het vooral bij ons gebeurt. Vorig jaar werden er helemaal geen vragen gesteld. Nu gaan we aan de leiding en dan begint het weer. Dat is heel frustrerend", zei Knaven kort voor de start van de elfde etappe.

Hij rijdt de concurrenten er allemaal af en in ene kan het allemaal niet.

Servais Knaven

Onderwerp van gesprek

Na zijn etappezege in de tiende rit deed geletruidrager Froome een oproep, waarin hij vroeg om meer waardering voor zijn prestaties. Toch zijn de beschuldigingen niet hét onderwerp van gesprek bij Team Sky.

"Wij praten er heel weinig over. We kunnen er niks aan doen en zien het alleen als ruis. Ik begrijp heel goed dat Froome vraagt om meer respect. Het is uitzonderlijk wat hij presteert. Hij rijdt de concurrenten er allemaal af en in ene kan het allemaal niet. Het hoort erbij en we zijn niet anders gewend. Maar het is wel heel jammer."

Volgens Knaven heeft Froome zich een slag in de rondte gewerkt, met zijn goede prestaties als gevolg. "Hij wil als het ware revanche nemen voor vorig jaar. Hij begon supergemotiveerd nadat alles mis was gegaan vorig jaar. Tuurlijk doet het dan pijn. Gelukkig zijn er veel andere mensen die het wel weten te waarderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl