Data van Chris Froome liggen op straat
NOS Wielrennen

'Team Sky van geletruidrager Froome gehackt'

Team Sky gaat ervan uit dat computers waarop persoonlijke data van geletruidrager Chris Froome staan opgeslagen, zijn gehackt. Dat meldt teambaas Dave Brailsford, die juridische stappen gaat ondernemen.

"We denken dat iemand heeft ingebroken in onze trainingsdata en zo Froome's bestanden kon verkrijgen. Daarom hebben we een aantal juridische jongens op de zaak gezet", aldus Brailsford tegenover The Telegraph.

"We hebben zijn trainingsdata zorgvuldig bijgehouden om mogelijke dopingbeschuldigingen te kunnen counteren met wetenschappelijke cijfers. Nu vermoeden we dat iemand die cijfers heeft verkregen door het hacken van onze computers."

Circuleren

Op sociale media circuleren de gegevens van Froome, maar volgens Brailsford is het onmogelijk die op juiste wijze te interpreteren. "Als je iemand wilt beschuldigen van doping, speel dan niet vals. Want zonder de juiste context kunnen de cijfers fout geïnterpreteerd worden."

Zelf typeerde de 30-jarige Froome, die altijd beweert nooit naar verboden middelen te grijpen, de critici die de data op sociale media interpreteerden als 'clowns'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl