TeamNL tijdens de welkomstceremonie voorafgaand aan de Olympische Winterspelen van Pyeongchang
NOS SportAangepast

Slechts elf Nederlanders bij openingsceremonie Winterspelen

Nederland wordt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen door slechts elf sporters vertegenwoordigd. De overige 22 deelnemers van TeamNL gaan niet mee naar het olympisch stadion van Pyeongchang.

"Iedereen heeft het over de kou, maar het komt omdat bijvoorbeeld van de shorttrackers bijna iedereen in actie komt op de eerste dagen, net als de schaatsers. De shorttrackers hebben zelfs op de avond van de opening een training", legt chef de mission Jeroen Bijl uit. "Ik vind het prima. De sport gaat voor."

Smeekens draagt de vlag

De elf die wel naar de ceremonie gaan zijn de schaatsers Jan Smeekens, Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Esmee Visser, Ronald Mulder, Kai Verbij, Annouk van der Weijden en Irene Schouten, skeletonster Kimberley Bos en snowboardster Cheryl Maas. Smeekens draagt de Nederlandse vlag.

Jan Smeekens

Nog één Nederlandse sporter moet in Korea arriveren. Dat is snowboardster Michelle Dekker. Zij komt later.

Andere landen

Ook sporters van veel andere landen laten de openingsceremonie schieten. Bijl: "Het IOC zit daar wel bovenop. Ze kijken naar de optie om het comfortabeler te maken voor sporters, want die willen best wel graag. Het is nu nogal een belasting voor sporters."

"De laatste drie, vier Spelen wordt er elke keer over gediscussieerd. Maar als je kijkt naar de grote aantallen qua sporters die meedoen, blijft het een hele operatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl