Kramer: het is zaterdag alle hens aan dek

Aangepast
Kramer: het is zaterdag alle hens aan dek

De achtervolgingsploeg krijgt zaterdagavond in Calgary een kans om revanche te nemen voor de bedroevende race van drie weken geleden in Heerenveen. Sven Kramer, die de vorige keer ontbrak vanwege griep, is er nu wel weer bij.

Reserve Koen Verweij nam in Heerenveen de plaats van Kramer in. Samen met Jorrit Bergsma en Jan Blokhuijsen eindigde het trio als tiende. Het was de slechtste Nederlandse klassering ooit, valpartijen daargelaten. Bergsma was degene die het tempo niet kon bijbenen.

WB Heerenveen: ploegenachtervolging (m)

In Calgary zullen Kramer, Blokhuijsen en Verweij gaan rijden. Een goede klassering daar - of volgende week in Salt Lake City - is van belang, omdat een olympisch startbewijs op het spel staat. "Er is ongetwijfeld veel druk. We voelen het niet zo, maar zaterdag is het wel alle hens aan dek", meent Kramer.

Voor de ploegenachtervolging is het in deze samenstelling de enige kans op een goed resultaat. Lotto-Jumbo, de ploeg van Kramer, slaat de wereldbeker in Salt Lake City namelijk over. Maar wat als de race van zaterdag ook niet goed gaat? Overweegt Kramer om dan toch nog naar Salt Lake City te gaan?

"Nee, dat verandert niet de zaak", zegt Kramer resoluut. "Ik heb een bepaalde route voor ogen. Ik had ook heel graag de ploegenachtervolging in Heerenveen willen rijden, maar was daar niet fit genoeg. Dan moet je beslissingen maken die niet altijd voor iedereen even leuk zijn, maar waar ik zelf wel beter van word. Dat is topsport. Het is niet altijd even makkelijk."

1/3Programma WB schaatsen Calgary vrijdag NOS
2/3Programma WB schaatsen Calgary zaterdag NOS
3/3Programma WB schaatsen Calgary zondag NOS

Uitzendingen WB schaatsen Calgary

Vrijdag
20.21 uur NOS.nl
20.21 uur Studio Sport schaatsen (NPO 3)
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken
Zaterdag
19.00 uur Langs de Lijn
20.00 uur NOS.nl
20.35 uur Studio Sport schaatsen (NPO 2)
Zondag
20.30 uur NOS.nl
21.25 uur Studio Sport schaatsen (NPO 1)
22..00 uur Langs de Lijn