Achtervolgingsploeg zakt volledig door ijs met tiende plek

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Heerenveen: ploegenachtervolging (m)

De Nederlandse achtervolgingsploeg is flink door het ijs gezakt bij de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Koen Verweij, Jorrit Bergsma en Jan Blokhuijsen eindigden als tiende. Het is de slechtste klassering ooit voor de Nederlandse ploeg, valpartijen daargelaten.

Nederland eindigde ruim zeven seconden achter winnaar Zuid-Korea, dat 3.40,20 als eindtijd noteerde. Noorwegen werd tweede in 3.41,48. Nieuw-Zeeland werd derde: 3.42,22.

Afmelding Kramer

Sven Kramer meldde zich donderdag af voor de ploegenachtervolging. De 31-jarige Fries kampt met een infectie aan de luchtwegen. Verweij, die reserve was, moest Kramer vervangen.

Het trio Verweij, Bergsma en Blokhuijsen had zichtbaar moeite om bij elkaar te blijven. Halverwege moest Verweij Bergsma, die het tempo niet kon bijbenen, aanduwen om in het spoor van Blokhuijsen te blijven. De Noren keken op het laatste rechte stuk de Nederlanders zelfs in de rug.

Dit is een Nederlands team onwaardig. Dit slaat nergens op.

Jorrit Bergsma

"Het was een slecht optreden", zei Blokhuijsen na afloop. "Hier komen we niet voor." Bergsma voelde zich schuldig: "Ik kwam er niet in. Ik moest op kop komen, maar het ging niet. Het gebeurt te vroeg in de wedstrijd en dan verliezen we te veel. Dit is een Nederlands team onwaardig. Dit slaat nergens op."

Verweij deed wat hij moest doen. Hij is niet boos over de late afmelding van Kramer. "Ik ben reserve. Als er dan iemand wegvalt, weet je wat je rol is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bergsma over kansloze race: dit slaat nergens op
Uitslag ploegenachtervolging

STER Reclame