NOS NieuwsAangepast

Emotionele Jochemsen: had er veel meer van verwacht

"Ik had gehoopt de course (de piste, red.) veel meer te kunnen aanvallen, maar het zat er niet in vandaag", vertelde Anna Jochemsen het verhaal over haar laatste race. "Je moet en je wil, maar het lukte niet."

Reactie Jochemsen

Mede daardoor kijkt de 32-jarige skiester "met een rotgevoel" terug op de haar optreden in Pyeongchang. "Ik had er gewoon veel meer van verwacht", zegt ze in tranen. "Vooral de afdaling. Het is gewoon niet gelukt."

Voor de Spelen zinspeelde Jochemsen erop dat Pyeongchang haar laatste Paralympics zouden zijn, maar daar is ze nu duidelijk over. "Nu, hier, juist op de Spelen denk ik: dat wil ik nog een keer meemaken. Het is zo'n gaaf evenement."

Van Impelen: een bizarre week geweest

Linda van Impelen, winnares van zilver op de reuzenslalom, kijkt ondanks haar diskwalificatie op de slalom met een grote glimlach terug op de Paralympics in Pyeongchang.

"Het begin was balen met het afzeggen voor de afdaling en dat ik de supercombinatie en de Super G niet kan skiën zoals ik dat wel kan. De reuzenslalom maakte echter alles goed."

Van Impelen: toch blij na bizarre week

Deel artikel: