Anna Jochemsen
NOS SportAangepast

Paraskiërs eindigen Paralympics in mineur

Op de slotdag van de Paralympische Spelen in Pyeongchang hebben paraskiërs Anna Jochemsen (staand) en Linda van Impelen (zittend) niet kunnen meedoen om de medailles op de slalom.

Jochemsen was gevallen op de afdaling en de combinatie en was op de Super G zesde geworden. Ze sloeg de reuzenslalom over om zich optimaal voor te bereiden op de slalom. Daarop werd ze zevende.

Goede tweede run

De 32-jarige Jochemsen, die in Sotsji (2014) ook zevende werd en op de laatste WK zesde, zette in de eerste run de zevende tijd neer.

Jochemsen kan niet imponeren op de slalom

De vijfde tijd in de tweede run bracht haar geen betere klassering. De Française Marie Bochet won de slalom en pakte veroverde haar vierde goud van deze Spelen.

Van Impelen komt tekort

Van Impelen, die in Pyeongchang op haar eerste Paralympische Spelen zevende werd op de Super G en zilver won op de reuzenslalom (haar favoriete discipline), kwam tekort op de slalom.

Van Impelen mist poortje en wordt gediskwalificeerd

Vroeg in haar eerste run kwam ze bij het ronden van een poortje volledig tot stilstand, waardoor ze slechts zevende werd in een veld van negen skiesters. In de tweede manche miste ze het laatste poortje voor de finish, iets wat Jeroen Kampschreur ook al was overkomen op de reuzenslalom.

De titel was voor Anna-Lena Forster, de nummer twee van de Spelen van 2014 en de WK van 2017. Eerder deze week had de Duitse ook al de supercombinatie gewonnen.

Linda van Impelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl