NOS Sport

Olympiërs zijn terug in Nederland en maken zich op voor reeks huldigingen

Olympiërs terug in Nederland, veelal vermoeid en voldaan

Een groot deel van de medaillewinnaars van de Olympische Spelen is maandag teruggekeerd op Nederlandse bodem en werd kort na aankomst in bescheiden vorm gehuldigd in een hotel op luchthaven Schiphol.

Onder anderen olympisch kampioenen Irene Schouten, Suzanne Schulting en Kjeld Nuis werden in het zonnetje gezet. Andere sporters zoals bijvoorbeeld Kimberley Bos waren vorige week al terug naar Nederland gevlogen.

Evaluatie

Voor sommige sporters was de terugkomst in Nederland meteen ook een moment om de Spelen te evalueren.

Zo moest Nuis als olympisch kampioen op de 1.500 meter "tenenkrommend" toekijken op de 1.000 meter, omdat hij zich niet voor deze afstand had gekwalificeerd. "Ik ga echt niet zeggen dat ik Thomas Krol zou hebben verslagen, maar stiekem knaagde het wel."

Bekijk hieronder de interviews met Kjeld Nuis, Suzanne Schulting en Irene Schouten:

En dit is voor de meeste medaillewinnaars pas het begin van een aantal dagen van feestelijkheden. Zo worden dinsdagochtend alle medaillewinnaars met hun coaches in de Ridderzaal in Den Haag ontvangen door premier Mark Rutte en sportminister Conny Helder.

De NOS doet hier vanaf 12.30 uur via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app rechtstreeks verslag van.

De sporters gaan daarna door naar Paleis Noordeinde om de felicitaties van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in ontvangst te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl