liveblog
Aangepast

liveblog gesloten

71 arrestaties na rellen in Cleveland

Na het vonnis gingen betogers de straat op en ze raakten vervolgens slaags met de politie van Cleveland

De Amerikaanse politie heeft in Cleveland 71 mensen gearresteerd tijdens de rellen die uitbraken na de vrijspraak van een blanke politieman. Hij schoot drie jaar geleden twee zwarte Amerikanen dood na een wilde achtervolging. De agent is vrijgesproken van doodslag op de man en de vrouw.

'10.000 euro voor student met studievertraging'

De Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam moet een student een schadevergoeding van bijna 10.000 euro betalen nadat een half jaar studievertraging heeft opgelopen omdat het inschrijfsysteem haperde. Dat schrijft het Parool.

De student zegt dat hij hierdoor ook een half jaar later de arbeidsmarkt zal betreden. De kantonrechter geeft hem nu gelijk en bepaalt dat de student recht heeft op een schadevergoeding.

IS-strijders doden 90 burgers in Palmyra

In de Syrische stad Palmyra hebben strijders van Islamitische Staat de afgelopen dagen negentig mensen vermoord, onder wie elf kinderen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Palmyra viel woensdag in handen van de soennitische terreurgroep.

Eerder vandaag meldde de Syrische staatstelevisie dat Islamitische Staat 400 inwoners van Palmyra heeft gedood, maar het regime van president Assad kan die cijfers hebben gemanipuleerd om propaganda te maken tegen IS.

De historische ruïnestad Palmyra is in handen gevallen van IS. Regeringstroepen van president Assad zijn gevlucht en hebben militaire materieel achtergelaten

Mannen opgepakt na aanrijding Ammerzoden

De politie heeft twee mannen opgepakt vanwege een aanrijding in Ammerzoden. Een automobilist reed vannacht twee vrouwen aan in de Gelderse plaats en reed verder. Een van de slachtoffers, een vrouw van 28, werd tientallen meters meegesleurd. Zij is er slecht aan toe.

Ook de andere vrouw raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk welke rol de twee verdachten hadden.

Seksueel misbruik bij boeddhisten in Nederland

Monniken in de tempel in Waalwijk. Daar gelden tegenwoordig strenge regels om misbruik te voorkomen.

Na de schandalen in onder meer de katholieke kerk komen slachtoffers nu met meldingen over seksueel misbruik in boeddhistische kring. De afgelopen maanden sprak de NOS onder meer met drie slachtoffers van een Thaise monnik die na zijn komst naar Nederland in de jaren 70 zeker twintig jaar lang jonge mannen misbruikte of pogingen daartoe deed.

Ik dacht: dat zal wel een Thaise massage worden (...) Als dit eerder aan het licht was gekomen, had het een hoop mensen veel bespaard.

Anoniem slachtoffer van het seksueel misbruik

Inspirator 'A Beautiful Mind' verongelukt

John Nash bij een Nobelprijs-bijeenkomst in 2005

De wiskundige John Nash, op wie de film A Beautiful Mind is geïnspireerd, is bij een auto-ongeluk in New Jersey omgekomen. De 86-jarige Nash zat samen met zijn 82-jarige vrouw in een taxi, meldt de politie.

In 1994 won Nash de Nobelprijs. Hij stond bekend om zijn werk in 'speltheorie' en zijn worsteling met paranoïde schizofrenie. In 2001 speelde Russel Crow de hoofdrol in een film over Nash: 'A Beautiful Mind'.

Verstappen crasht in Monaco

Marx Verstappen (l) in actie tijdens de grand prix van Monaco

Max Verstappen is gecrasht tijdens de Grand Prix in Monaco. De jonge Nederlander crashte na ruim zestig ronden, toen hij probeerde Romain Grosjean van de tiende plaats te verdringen. De Toro Rosso belandde hard in een bandenstapel. Verstappen stapte zelf uit.

Ongelukken met selfies kosten geregeld levens

Selfiestick

Het maken van een selfie: bijna iedereen doet het, maar het is niet zonder risico: er zijn tientallen berichten over selfies met een dodelijk einde. Ze worden gemaakt door mensen die alles riskeren om een spectaculaire foto van zichzelf te maken.

Salarissen Britse ministers bevroren

De komende vijf jaar hoeven Britse ministers geen salarisverhoging te verwachten: premier David Cameron maakt bekend dat ze voorlopig op hetzelfde niveau blijven. De ministers raken overigens niet direct aan de bedelstaf: ze verdienen bijna 190.000 euro per jaar.

Volgens Cameron zal met dit salarisplafond zo'n 1,1 miljoen euro per jaar bespaard worden.

David Cameron

Zware crash Nederlander in Monaco: alles OK

De jonge Nederlandse coureur Meindert van Buuren is vandaag tijdens een bijprogramma van de Grand Prix van Monaco betrokken geraakt bij een zware crash. Gelukkig zonder ernstige gevolgen: op Twitter meldt hij zelf dat hij in orde is.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De 20-jarige coureur, die uitkomt in de Formule Renault 3.5, kwam op weg naar de eerste bocht in contact met de bolide van de Bruno Bonifacio. Beide wagens raakten in elkaar verstrikt en vlogen op volle snelheid de bandenstapel in.

Van Praag sluit nieuwe wereldvoetbalbond niet uit

Als Sepp Blatter vrijdag voor de vijfde keer tot FIFA-voorzitter wordt gekozen, sluit Michael van Praag de oprichting van een nieuwe wereldvoetbalbond niet uit.

Van Praag sluit nieuwe wereldvoetbalbond niet uit

Homohuwelijk mag, wil je met me trouwen?

Feel good-video op de zondag: bekijk hier hoe een vrouw haar vriendin ten huwelijk vraagt, een paar minuten nadat duidelijk is dat het homohuwelijk er door is in Ierland.

Gisteren werd bekend dat ruim 62 procent van de stemmers in het referendum voor het openstellen van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Kleine wormpjes tegen teken

Een nieuwe manier om teken te bestrijden lijkt succesvol. De eerste testen met een bepaald soort kleine wormpjes, nematoden, zijn veelbelovend. De wormpjes kruipen in de teek en maken die dood. Zestig procent van de teken die met nematoden worden bestreden, sterft binnen tien dagen.

Teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. In Nederland krijgen elk jaar zo'n 30-duizend mensen deze ziekte.

Ja: een olifant die een selfie maakt

Deze foto heeft weinig uitleg nodig. Olifant pakt GoPro af van toerist. Selfie. Elphie.

Deze olifant maakt een selfie

Tientallen massagraven gevonden in Maleisië

In Maleisië zijn tientallen massagraven gevonden, met daarin vermoedelijk lichamen van slachtoffers van mensensmokkel. Mensenhandelaren smokkelen migranten, veelal opgejaagde Rohingya-moslims vanuit Birma, naar Thailand en Maleisië.

De massagraven liggen vlakbij de grens met Thailand, in de regio van Klian Intan. Hoeveel lichamen er zijn gevonden is nog niet bekend.

Maleisië en Indonesië hebben besloten om toch bootvluchtelingen uit Bangladesh en Birma op te vangen. Een vissersboot uit het Indonesische Atjeh neemt een boot vol Rohingya-moslims op sleeptouw

Pro-Russische commandant gedood in Oost-Oekraïne

Aleksei Mozgovoi tijdens een gesprek met journalisten (april 2014)

In het oosten van Oekraïne is gisteren Aleksei Mozgovoi, een van de commandanten van de pro-Russische separatisten, gedood. Volgens Russische en Oekraïense media ging een bom af bij zijn auto en werd de wagen daarna onder vuur genomen door onbekenden. Er zouden nog zes anderen om het leven zijn gekomen.

Oppositieleider Burundi doodgeschoten

In Burundi is een oppositieleider doodgeschoten. Zedi Feruzi was de leider van de UPD-Zigamibanga partij. Hij werd bij zijn huis in de hoofdstad Bujumbura door onbekende schutters die in een auto voorbijreden onder vuur genomen. Zijn bodyguards zijn daarbij ook gedood.

De spanningen in Burundi lopen steeds verder op in de aanloop naar de presidentsverkiezingen

Familieleden uiten hun verdriet na het overlijden van de oppositieleider