De demonstratie in Cleveland voordat die uit de hand liep
NOS Nieuws

71 arrestaties na rellen in Cleveland

De Amerikaanse politie heeft in Cleveland 71 mensen gearresteerd tijdens de rellen die uitbraken na de vrijspraak van een blanke politieman. Hij schoot drie jaar geleden twee zwarte Amerikanen dood na een wilde achtervolging. De agent is vrijgesproken van doodslag op de man en de vrouw.

Na de uitspraak gingen boze inwoners gisteren de straat op. Het protest verliep in eerste instantie rustig. Demonstranten hielden borden omhoog met teksten als 'Ben ik de volgende?' en 'Handen omhoog, niet schieten'.

Volgens de politie liep de demonstratie in de loop van de avond uit de hand toen een aantal betogers omstanders aanviel en een snelweg blokkeerde.

Kapotte richtingaanwijzer

De twee slachtoffers werden eind 2012 in hun auto doodgeschoten. Ze reden rond met een kapotte richtingaanwijzer en gingen ervandoor toen de politie hen wilde aanhouden.

Tijdens de achtervolging kwam er een harde knal uit de motor. Dertien agenten dachten dat ze werden beschoten en openden meteen het vuur. Voor de rechter bleek dat er 137 kogels waren afgevuurd.

Geen bewijs

Een agent werd vervolgd, omdat hij op de auto schoot terwijl de twee in de auto geen gevaar meer vormden. Hij werd vrijgesproken, omdat volgens de rechter niet kan worden bewezen dat de agent de dodelijke schoten heeft gelost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl