Aangepast

De Kiesmannen maken politiek leuk (ja, echt)

  • Jeanine Duijst

    redacteur NOS op 3

  • Jeanine Duijst

    redacteur NOS op 3

Kiesmannen stimuleren jonge kiezers

Spoken word, muziek, cabaret en een paar quizjes tussendoor. Maar ook politiek, verkiezingen en partijprogramma's. Jochem Jordaan (23), Dylan Ahern (24) en Floris Rijssenbeek (23) - de Kiesmannen - hebben een verkiezingsshow voor jongeren. In anderhalf uur stomen ze jonge mensen klaar om naar de stembus te gaan.

Waarom dit verhaal bij #Ongehoord?

In deel twee van onze serie staat de Forum voor Democratie-kiezer centraal. Die partij wist in korte tijd een actieve jongerentak op te richten. Niet iedere jongere (met welke politieke voorkeur dan ook) staat te springen als ze over politiek horen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar ging 67 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar stemmen. De totale opkomst lag een stuk hoger: 80,4 procent van alle Nederlanders ging stemmen.

De Kiesmannen willen dat er meer jongeren geïnformeerd gaan stemmen. Zij laten in hun verkiezingsshow alle politieke partijen de revue passeren en leggen uit waar ze voor staan. Dat doen ze op 19 maart 2018 (twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen) in Paradiso. Om zo veel mogelijk jongeren in de hele stad Amsterdam te bereiken, is het trio ook in gesprek met het Bijlmerparktheater.

Deel artikel: