Colin (23) kocht voor 40.000 euro een huis in Delfzijl #ongehoord

time icon Aangepast
Geschreven door
Koen Koopman en Hilde Bouwman

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Colin woont in een krimpgebied

Colin Vial (23) kocht voor 40.000 euro een huis in Delfzijl. Andere jongeren trekken weg, maar Colin blijft. Noordoost-Groningen is één van de krimpregio's die het hardst worden geraakt.

Vergrijzing, werkloosheid en jongeren die naar de stad trekken: de inwoners van Delfzijl voelen de krimp. Toch bouwt Colin juist hier aan zijn toekomst. Ruim duizend mensen in onze poll wilden meer weten over het andere verhaal van inwoners uit de krimpregio's.

Emma Bijleveld (20), de vriendin van Colin, studeert en woont wel in de stad Groningen. Op termijn trekt ze bij Colin in. "Het is niet mijn droom, maar uiteindelijk heb ik het wel voor hem over." Bekijk het verhaal van Colin in de video hierboven.

In #Ongehoord laat NOS op 3 groepen mensen aan het woord die wel in het nieuws waren, maar zelf amper aan het woord kwamen. In totaal stemden ruim achtduizend mensen op onze peiling. Daarvan stemden ruim duizend mensen op inwoners uit de krimpregio.

Tijdens deze serie komen ook nog de fipronil-boeren en Forum voor Democratie-stemmers aan het woord. Volg ons ook op Facebook en Youtube om niks te missen.