NOSop3

Miljoenen mensen zagen huldiging (jij niet? Dan is hier de aftermovie)

ANP

De oranjekoorts bereikte gisteravond een absoluut hoogtepunt. In een bomvol Park Lepelenburg in Utrecht werden de voetbalsters gehuldigd. Ruim 2,1 miljoen mensen keken mee op televisie en 22.000 uitzinnige fans waren erbij.

Hoe dat eruit ziet, zie je in deze aftermovie van NOS op 3:

Zo brulden jullie voor onze vrouwen
NOS op 3 ging gister ook naar de huldiging van de Oranjevrouwen in Park Lepelenburg en maakte deze aftermovie.

De ploeg startte met een rondvaart door de Singel in Utrecht, die boottocht was iets langer gemaakt zodat meer mensen de voetbalsters konden zien.

De ceremonie was het op een na best bekeken programma van de dag, meldt de Stichting Kijkonderzoek. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur deed het met ruim 2,2 miljoen kijkers iets beter.

De voetbalsters werden zondag Europees kampioen, toen ze in de finale met 4-2 wonnen van Denemarken. Naar die wedstrijd keken gemiddeld 4,1 miljoen mensen.

Gisteren werden ze in Nederlandse media, maar ook in buitenlandse media geroemd. De Nederlandse kranten openden allemaal op de winst. "Ongeslagen kampioen", "Voetbalvrouwen schrijven historie", "Fenomenaal" en "Golden Girls, gevochten als leeuwinnen".

'Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen'
Hees van het feesten en alsof ze het zelf nog steeds niet kunnen geloven blijven ze maar zingen: "Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!" Toch is het echt zo en dat is vrolijk gevierd in Utrecht.