Parsa010 bij Supergaande
Aangepast

Geliquideerde 'Parsa010' was spil in Rotterdamse onderwereld

Parsa Maboud werd zondagavond doodgeschoten in de wijk Ommoord in Rotterdam. De kogels raakten hem terwijl hij zat te barbecueën in de voortuin van vrienden.

Bronnen rond het onderzoek melden aan NOS op 3 dat zijn naam voorkomt in een grootschalig onderzoek naar liquidaties in Rotterdam. Sterker nog: hij zou een spil zijn.

Nieuwe generatie

In Rotterdam is sinds een aantal jaar sprake van een nieuwe generatie criminelen. Ze stappen jong in het milieu en maken snel carrière.

Binnen deze kringen was Parsa een belangrijk figuur, die recent betrokken was bij een ripdeal, drugsroof dus. Mogelijk zou zijn liquidatie hier een vergelding voor zijn, meldt een bron die bij het onderzoek betrokken is.

Het is niet de eerste aanslag op Parsa's leven. Toen hij 17 was werd hij al eens beschoten. Ook stond hij terecht voor wapenbezit, waarvoor hij vier maanden cel kreeg.

Parsa010

Online staat Parsa vooral bekend als Parsa010. In 2016 ging een video van een interview met hem viral. Die video maakte hem een cultfiguur onder rappers.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Zelf postte hij via Instagram en Snapchat foto's en video's van zichzelf in dikke auto's. Zijn dood maakte veel reacties los op social media.

Het online plaatsen van een luxe levensstijl zie je steeds vaker bij de nieuwe generatie criminelen, vertelt criminoloog Jeroen van den Broek. Hij deed onderzoek naar social media-gebruik in combinatie met straatcultuur.

"De jonge criminelen werken online aan hun gangster-imago. Met selfies tussen pakken met drugs of met een wapen laat je zien dat je echt schijt hebt aan de politie."

Deel artikel: