Rapper Boef (midden) komt aan bij de rechtbank
Aangepast

80 uur werkstraf voor rapper Boef

"Ik ben een artiest, er is toch vrijheid van meningsuiting," zegt Boef.
"Maar wat is de artistieke vrijheid van 'ik neuk je dochter'?" vraagt de rechter.
"Alles wat ik doe, is kunst", zegt Boef.

Maar daar ging de rechter niet in mee. Rapper Boef heeft een werkstraf van 80 uur gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij een schadevergoeding aan een agent betalen van 150 euro.

Boef moest voor de politierechter komen, omdat hij agenten heeft beledigd. Ook werd hem aangerekend dat hij zich niet hield aan de 'gedragsaanwijzingen' die hij kreeg nadat hij in september vorig jaar werd opgepakt.

Justitie had 100 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Boef, die in het echt Soufiane Boussaadia heet, werd in september gearresteerd bij de Tilburgse club Epic. Hij was toen pas net twee dagen vrij, maar had een uur na vrijlating alweer een video online gezet waarin hij zei dat hij seks zou hebben met de dochter van de rechercheur.

Daarvoor zat hij vast omdat hij zijn volgers in een vlog opriep om te vechten in Tilburg-Noord. Dat deed hij na een ruzie met rapper Para Soma en zijn aanhang. De politie rukte massaal uit en kon een groot gevecht voorkomen.

Hij beledigde eerder ook al eens een agent in een vlog. Die video is inmiddels offline gehaald, maar is wel deels te zien in deze uitzending van RTL Late Night:

Voor opruiing stond Boef vandaag niet terecht. Die zaak wordt nog onderzocht, zegt de woordvoerder.

Deel artikel: