Vlogger Ismail Ilgun, politicus Jan Roos en rapper Typhoon | NOS

Ismail Ilgun, Jan Roos en Typhoon blikken terug op hun 2016

'Chaos', 'revolutie' en 'verbinding'. Dat zijn volgens deze drie hoofdpersonen uit het nieuws de woorden om 2016 mee te omschrijven. In de serie Hoge Bomen praten we met ze over het afgelopen jaar in video's en podcasts.

Ismail Ilgun

De 19-jarige vlogger Ismail Ilgun, is een van de meest omstreden personen van het afgelopen jaar. 2016 was voor hem 'chaos'. "Ik ga niet janken of zielig doen", zegt hij terugblikkend op zijn gedrag. "Ik vind het dom hoe ik het soms heb aangepakt."

Jan Roos

'Revolutie' is volgens politicus Jan Roos de beste omschrijving van het afgelopen jaar. Hij was een van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum. "Eindelijk hadden we weer eens iets te zeggen over de Europese Unie."

Typhoon

Rapper Typhoon kwam in het nieuws: niet om zijn muziek of optredens, maar om zijn huidskleur. Hij werd naar eigen zeggen voor de zoveelste keer onterecht staande gehouden. Hij besloot zijn kant van het verhaal te delen op Instagram en dat zorgde voor veel discussie.

Het jaar in één woord, is volgens hem 'verbinding'. "Juist door mijn muziek en optredens, maar ook verbinding in tijden dat het wat minder ging, of door heftige issues zoals het etnisch profileren."

Bekijk hieronder de special:

Deel artikel: