Wekdienst van 9 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. Het wordt 17 tot 22 graden. Morgen meer bewolking. In het weekend wisselvallig met een paar buien. Er kan ook wat onweer langskomen en het wordt een graad of 20.

Wat heb je gemist?

Agenten krijgen voorlopig geen taser. Het is te duur om alle agenten er eentje te geven en te leren hoe ze hem moeten gebruiken. Daarom hebben de Nationale Politie en het ministerie besloten om agenten vanaf 2018 een uitschuifbare wapenstok te geven. Daarmee kunnen ze harder slaan dan met de gummiknuppel. Politievakbonden willen een taser, omdat agenten dan minder met hun pistool hoeven te schieten.

Het doelpunt van Marco van Basten in de EK-finale van 1988 was bijna afgekeurd. Toenmalig grensrechter Rémi Harrel heeft in een interview met de Franse krant Le Parisien verteld "een moment van twijfel te hebben gehad om Van Basten af te vlaggen wegens buitenspel". In 1988 mocht je als aanvaller nog niet op een lijn staan met de voorlaatste tegenstander. Harrel had waarschijnlijk wel gevlagd als de bal over het doel was gegaan.

De wondergoal van Marco van Basten in de EK-finale

Als de Britten uit de Europese Unie stappen kost het ons miljarden. Nederland loopt dan tien miljard euro per jaar mis omdat de handel met de Britten duurder wordt, heeft het Centraal Planbureau uitgerekend. Over precies twee weken stemmen de Britten in een referendum of ze in de EU willen blijven.

Verder vandaag...

Wordt Kiki Bertens gehuldigd voor haar goede prestaties op Roland Garros. Dat gebeurt op de basisschool in Wateringen waar Bertens naar school ging.

En de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders bezoekt vandaag president Obama in het Witte Huis. Hillary Clinton wordt zo goed als zeker de presidentskandidaat bij de Democraten. Waarschijnlijk zal Obama hem vragen om de strijd op te geven, zodat de Democraten zich op Donald Trump kunnen richten. Obama hoopt dat de eenheid in zijn partij wordt hersteld, zei hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.

Fijne dag!

Deel artikel: