NOS Nieuws

Obama pleit voor verzoening in Democratische kamp

'Ik hoop dat we in de komende weken de boel bij elkaar kunnen krijgen'

De Amerikaanse president Obama heeft zijn partijgenoten van de Democratische Partij opgeroepen de rijen te sluiten nu Hillary Clinton de kandidatuur voor de presidentverkiezingen zo goed als zeker binnen heeft.

De strijd tussen Clinton en haar rivaal Bernie Sanders werd gaandeweg steeds harder en zelfs nu Sanders zo goed als zeker is uitgeschakeld, weigert hij op te geven. "Ik hoop dat we in de komende weken de boel bij elkaar kunnen krijgen", zei Obama woensdag bij een opname van de Tonight Show van Jimmy Fallon. Die wordt vandaag uitgezonden.

Obama prees Sanders voor de strijd en de ideeën die hij in de voorverkiezingen heeft ingebracht. "Ik denk dat het Hillary beter heeft gemaakt", zei hij, waarmee hij nog net geen voorkeur voor haar uitsprak.

Obama heeft tijdens de voorverkiezingen geen voorkeur voor de ene of de andere Democratische kandidaat uitgesproken. Mogelijk doet hij dat vandaag, nadat hij Sanders in het Witte Huis heeft ontvangen. Waarschijnlijk zal Obama hem over proberen te halen om de strijd te staken, zodat de Democraten zich op de strijd tegen Donald Trump kunnen richten.

Obama maakt zich zorgen over de Republikeinse partij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl