Ernst Jansen Steur

Wekdienst van dinsdag 17 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, we krijgen aardig wat zon en het blijft bijna overal droog. In het oosten en zuidoosten kan wat regen vallen. Het wordt 11 tot 15 graden. Morgen wordt regenachtig, maar het wordt dan wel een paar graden warmer.

Voorlopig geen markt in het Brabantse Cuijk. Want een markthal met zevenhonderd vaste kramen is door brand verwoest. Eerder die dag was er nog een markt. Het gaat om een gebouw van 30.000 vierkante meter. Hoe de brand in Cuijk is ontstaan, is niet bekend.

Brand bij markthal in Katwijk

Werknemers met een flexibel contract blijven vaker aan het werk dan twee jaar geleden, meldt het CBS. Begin 2014 werd ruim 5 procent van de flexwerkers na drie maanden weer werkloos. Nu is dat minder dan 4 procent. Ruim 12 procent van de flexwerkers stroomt door naar een vaste baan, tegen ruim 11 procent twee jaar geleden. Het zijn vooral mensen van 25 jaar en ouder die doorstromen.

Tientallen asielzoekers zijn gebeld door criminelen die hen wilden chanteren, meldt de Volkskrant. De fraudeurs zeiden dat ze van de IND waren en dat de asielzoekers het land uit moesten als ze niet betaalden. De bellers beschikten over paspoortnummers en andere persoonlijke gegevens. De IND en de politie doen onderzoek.

Verder vandaag...

De Hoge Raad doet vandaag uitspraak in de zaak tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Hij werd vorig jaar vrijgesproken voor het opzettelijk stellen van de verkeerde diagnoses. Het is de vraag of de vrijspraak vandaag blijft staan.

Verder viert koningin Máxima vandaag haar verjaardag. Ze is 45 jaar geworden.

Fijne dag!

Deel artikel: