NOS Nieuws

Markthal bij Cuijk door brand verwoest

Markthal Cuijk grotendeels verwoest

In een grote markthal in het Brabantse Katwijk (gemeente Cuijk) heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. De brand in de Vrije Markt Cuijk brak rond 22.45 uur uit.

In de omgeving van de markthal zijn asbestdeeltjes gevonden. De gemeente Cuijk meldt dat op het terrein, een gedeelte van een openbare weg en een aangrenzend bedrijfsterrein deeltjes liggen. De weg, de Korte Oijen, zal worden schoongemaakt en blijft tot ongeveer 16.00 uur gesloten.

De gemeente adviseerde inwoners de roet- en asdeeltjes niet aan te raken. Nu duidelijk is op welke plekken asbestdeeltjes liggen, kunnen omwonenden hun auto's en ramen schoonmaken. Bij de markthal is de brandweer nog steeds aan het nablussen. Dat duurt waarschijnlijk nog de hele dag.

Verwoest

Uit voorzorg werden vanochtend wegen in de buurt van de markthal afgesloten, zodat het verkeer de asbestdeeltjes niet verder kon verspreiden. Daardoor konden ook veel mensen niet naar hun werk, zei verslaggever Jozephine Trehy. Het industrieterrein waar de markthal staat is onbereikbaar voor werknemers. In de buurt staan veel kraamhouders die hun handel hadden opgeslagen in de hal.

De brand woedde in een gebouw met een oppervlakte van 30.000 m². Drie hallen van de markthal zijn verwoest. Volgens de politie lijkt het erop dat een evenementenhal die aan het pand vastzit behouden kan blijven.

1500 kramen

In de hal wordt elke zaterdag een markt met zo'n 1500 kramen gehouden. De markt was ook gisteren op Tweede Pinksterdag geopend.

In het deel van het pand dat in brand staat zouden zo'n 700 vaste kramen zijn, waar standhouders hun spullen vaak achterlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl