Marechaussee op Schiphol

Wekdienst van 13 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goeiemorgen! In het midden en zuidoosten is er plaatselijk dichte mist. Vanochtend kan er ook nog wat regen vallen, maar vanmiddag wordt het droog en gaat de zon soms schijnen. Het wordt 13-16 graden.

Wat heb je gemist...

Want op de luchthaven werden na urenlang onderzoek geen explosieven gevonden. Passagiers op Schiphol konden rond 01.30 uur daarom alsnog vertrekken naar hun bestemming. Een deel van Schiphol werd gisteravond afgezet na een melding van een verdachte situatie. Wat de dreiging precies was, is niet duidelijk.

Eén verdachte is gearresteerd, zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Experts van de EOD onderzochten zijn bagage, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen in gevonden.

Beelden van de arrestatie na 'verdachte situatie' op Schiphol

De politie van Panama heeft een inval gedaan in het kantoor van Mossack Fonseca, de firma die de spil vormt in het schandaal rond de Panama Papers. Ook een eenheid die zich bezighoudt met georganiseerde misdaad was betrokken bij de doorzoeking in Panama-Stad. Er is naar bewijsmateriaal voor fraude gezocht. Wat de actie heeft opgeleverd, is nog onduidelijk.

Politie bij het kantoor Mossack Fonseca in Panama Stad

Als we chatten, is dat nu bijna altijd nog met mensen. Maar dat gaat veranderen. Gisteravond sloot Facebook aan in de groeiende rij techbedrijven die met chatbots aan de slag gaan. Messenger krijgt een eigen appwinkel, waar ontwikkelaars botjes in kunnen publiceren. En die botjes kunnen allemaal taken gaan uitvoeren, zoals het reserveren van een tafel in een restaurant.

Verder vandaag...

Vanmiddag doet de rechter uitspraak over de moord op Els Borst. Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel en tbs tegen Bart van U. geëist, maar zijn advocaat vindt dat hij meteen een psychiatrische behandeling moet krijgen.

En de NS presenteert enkele nieuwe Sprinters. Die hebben stopcontacten en USB-aansluitingen en krijgen ook wifi, net als de intercity's. Wij gaan vandaag even langs.

Fijne dag!

Deel artikel: