Wekdienst van 31 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vooral in het zuidoosten nog wat regen, in de rest van het land op de meeste plaatsen droog. Het wordt maximaal elf graden.

Justitie schrapte belangrijke ambtenaar in Brussel

Mogelijk is informatie over terreur niet goed met België uitgewisseld, omdat vorige zomer een belangrijke tussenpersoon is wegbezuinigd. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat het om de verbindingsofficier op de Nederlandse ambassade in België. De contacten zouden zo goed verlopen dat de ambtenaar niet meer nodig was. Gisteren lag Van der Steur al onder vuur in de Kamer, omdat niet de FBI maar de politie van New York informatie over de aanslagplegers had gegeven.

'Van der Steur kan weinig goeds meer doen bij oppositie'

Zendmast Rotterdam doet het weer

Luisteraars in Rotterdam en omstreken kunnen hun radiozenders weer ontvangen: sinds middernacht doet de zendmast in Rotterdam het weer waar gisteren brand uitbrak. Daardoor waren in de regio radiozenders niet meer te ontvangen. Radio Rijnmond was gisteravond alweer te ontvangen. Later vanochtend zullen alle zenders het weer doen.

Jongen opgepakt om DDoS-dreiging aan Belastingdienst

Een jongen van 17 uit Alkmaar is opgepakt omdat hij de site van de Belastingdienst wilde platleggen zodat mensen geen aangifte konden doen. Hij zou ook achter DDoS-aanvallen zitten op websites van de Publieke Omroep. Bij zo'n aanval worden servers bestookt met zo veel bezoekers, dat je niet meer op de site kan komen.

Verder vandaag...

Is er een nucleaire top in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC, worden de journalistieke prijzen, de Tegels, uitgereikt en liggen de nieuwe modellen van de iPhone en iPad in de winkel in de VS. Wij moeten nog even geduld hebben, de nieuwe iPhone is vanaf 5 april ook hier te krijgen.

Fijne dag!

Deel artikel: