De zendmast aan de Waalhaven
NOS Nieuws

Pas morgen weer radio-ontvangst in Rotterdam

De zendmast in Rotterdam waar vanochtend brand woedde, is nog niet hersteld. Er wordt nog steeds gewerkt aan de stroomvoorziening. Het bedrijf Broadcast Partners denkt dat de meeste radiozenders er op zijn vroegst morgen pas weer te ontvangen zijn.

Broadcast Partners is een van de bedrijven die van de zendmast gebruikmaken voor het doorgeven van radiozenders. Volgens het bedrijf is er koelvloeistof uit de centrale koelinstallatie van de toren in de energievoorziening onder in de toren gelekt en is daardoor brand uitgebroken.

Bij de brand is zowel de gewone energievoorziening als de noodstroominstallatie vernield. De brand woedde in een communicatietoren aan de Anthony Fokkerweg vlak bij de Waalhaven.

Ook televisie, internet en bellen

Door de brand zijn commerciële radiozenders en publieke zenders als NPO Radio 1, NPO Radio 4 en RTV Rijnmond niet te ontvangen. Radio Rijnmond was vanmiddag via de etherfrequentie van enkele lokale omroepen toch te ontvangen. Halverwege de avond hervatte Rijnmond zijn uitzendingen via etherfrequentie 93.4 FM nadat technici een noodzender hadden aangezet.

Ook bedrijven als Vodafone en KPN maken gebruik van de communicatietoren. KPN zegt dat ook digitale televisie van Digitenne in de regio Rotterdam door de brand mogelijk niet of slecht te ontvangen is. Ook bellen met een gsm kan problemen opleveren.

Vodafone zegt ook dat klanten last kunnen hebben met bellen en internetten. Het telecombedrijf leidt communicatieverkeer om totdat de brandweer groen licht geeft voor het inschakelen van noodgeneratoren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl