Wekdienst

Wekdienst van 13 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Wederom terrasweer vandaag, maar in het noorden kan het eerst nog enige tijd bewolkt zijn. Toch gaat ook daar de zon schijnen en het wordt overal een graad of 8 à 9.

Wat heb je gemist?

In Assen heeft de politie een schot gelost bij de arrestatie van een spookrijder. Hij vluchtte voor de politie, maar in Assen werd de auto klemgereden. Toen de man weigerde uit te stappen, is het waarschuwingsschot gelost. De spookrijder is opgepakt. Het is niet bekend of de man had gedronken.

Auto's beschadigd bij achtervolging spookrijder

Noord-Korea is één van zijn onderzeeërs kwijt. Dat zegt het Amerikaanse leger. Het vaartuig is mogelijk gezonken of op drift geraakt. Het Pentagon wil de berichten niet bevestigen, maar ingewijden zeggen in de Amerikaanse pers dat de duikboot vorige week is verdwenen tijdens een oefening. Sindsdien zijn er door het Amerikaanse leger Noord-Koreaanse schepen waargenomen die op zoek zijn naar de onderzeeër. De laatste tijd is de spanning op het Koreaanse schiereiland weer opgelopen door de grote jaarlijkse oefening van Zuid-Korea met de VS.

Kim Jong-un aan boord van een onderzeeër

En een verkiezingsupdate uit de VS. Daar heeft Marco Rubio de Republikeinse voorverkiezingen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. gewonnen. Hij kreeg 37 procent van de stemmen. Hij liet Donald Trump ver achter zich, maar dat is geen verrassing in de 'stad van de gevestigde orde'. Trump gaat nog altijd fier aan kop. Tot ontevredenheid van velen, onder wie president Obama. Hij vindt dat kandidaten zich niet moeten bedienen van beledigende en ophitsende taal. Gisteren was er ook weer een akkefietje tijdens een van Trumps bijeenkomsten. Een man die het podium op wilde rennen moest door veiligheidsagenten worden tegengehouden.

Verder vandaag...

De Amerikanen hebben Super Tuesday al gehad, vandaag zijn de Duitsers aan de beurt. Op Supersonntag mogen kiezers van drie deelstaten, bijna 13 miljoen Duitsers, naar de stembus. Officieel om een nieuwe deelstaatregering te kiezen, maar eigenlijk gaat het maar om één ding: wat vinden de kiezers van Merkels vluchtelingenbeleid?

En vanmiddag wordt er weer gevoetbald. De ogen zijn gericht op Amsterdam. Vooral in Eindhoven zullen ze de wedstrijd tegen NEC met bovengemiddelde interesse volgen. Bij winst gaat Ajax over PSV heen in de strijd om de titel. Volgende week is de kraker tussen PSV en Ajax. NEC heeft overigens geen zin om Ajax aan de eerste plek te helpen.

Deel artikel: