Wekdienst

Wekdienst van 28 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Reken op een droge en behoorlijk zonnige dag. Alleen in het noordwesten zijn meer wolkenvelden en daar kan zelfs een licht buitje vallen vanochtend. Het wordt 5 of 6 graden.

Wat heb je gemist...

Bij de Democratische voorverkiezingen in South Carolina heeft Hillary Clinton bijna driekwart van de stemmen gekregen. Het is haar eerste echt grote zege tot nu toe. Het succes in South Carolina heeft Clinton vooral te danken aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de staat. Acht op de tien Afro-Amerikaanse kiezers stemden op haar.

Op de Markt in Den Bosch is een winkelpand ingestort. Volgens de politie zijn er geen gewonden. De zaak zou vanaf morgen dicht zijn voor een verbouwing. Voor dat doel werden gisteren na sluitingstijd binnen al delen gesloopt. De slopers waren tot ongeveer 22.30 uur aan het werk. Een klein half uur later zakte het hele gebouw in elkaar. Op bewakingsbeelden is te zien dat de voorgevel naar voren valt.

Video: instorten pand Den Bosch

De bekende Duitse dj Paul van Dyk is vannacht bij het festival A State of Trance in de Utrechtse Jaarbeurs van het podium gevallen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De overige programmaonderdelen op het hoofdpodium werden direct geschrapt. Op het dancefestival, georganiseerd door dj Armin van Buuren, waren naar schatting een kleine 30.000 mensen.

Verder vandaag...

Vandaag is de dag van de Oscars. And the nominees are...

Dit jaar is er veel te doen over de huidskleur van de genomineerden. Die zijn namelijk allemaal blank. Er is te weinig diversiteit, vindt de voorzitter van The Academy. Acteurs Spike Lee en Jada Pinkett Smith zeiden dat ze om die reden de uitreiking willen boycotten.

Deel artikel: