Goedemorgen

Wekdienst: geld voor vluchtelingen, Oranjekater en oplichting

Goedemorgen,

veel bewolking en regen, maar vanuit het noorden opklaringen. Het wordt vanmiddag maximaal 16 graden. Vanaf morgen rustig en droog nazomerweer. Woensdag en donderdag is de zon vaker te zien en wordt het nog wat warmer.

Groep Syrische vluchtelingen op weg naar Duitsland

Miljarden euro's voor vluchtelingen naar Duitsland

De Duitse regering gaat miljarden euro's extra uittrekken om de stroom vluchtelingen in goede banen te leiden, melden Duitse media. Afgesproken is onder meer dat vluchtelingen vooral materiële hulp krijgen, in plaats van contant geld.

Ook krijgen lokale overheden hulp bij het creëren van zo'n 150.000 opvangplaatsen voor de vluchtelingen. Dit weekend kwamen in totaal 20.000 vluchtelingen naar Duitsland.

EK-kwalificatie: Turkije-Nederland

Kater voor Nederlandse voetballiefhebbers

Het was een zwarte avond voor het Nederlands voetbalelftal. Met een 3-0 verlies tegen Turkije wordt kwalificatie voor het EK in Frankrijk wel erg moeilijk.

Nederland moet in oktober nog spelen tegen Letland en Kazachstan. Oranje moet die winnen en hopen dat Turkije ergens een keer verliest.

Twee doden door spookrijder

Bij een ongeluk op de A7 zijn gisteravond twee mannen om het leven gekomen. Een spookrijder reed bij Wieringenwerf frontaal op een auto. De politie heeft de weg een paar uur afgesloten. Er zaten geen andere mensen in de twee auto's.

Peter van Europol legt de oplichting uit

Nederlanders vaker opgelicht door hun baas

Werknemers in Nederland hebben problemen met oplichting door hun 'baas'. Niet hun echte, maar een oplichter. Die doet zich tegen een werknemer voor als baas, waarna hij diegene via de telefoon vraagt geld over te maken.

En ja, het is je baas - dus dat doe je dan maar. In het buitenland speelt dit al langer, weten ze bij Europol. Maar in Nederland is het sinds mei bekend, zegt de Fraudehelpdesk.

Deel artikel: