NOS Op 3
NOS

Geen slachtoffers Alphen aan den Rijn gevonden

Wonder boven wonder is er slechts één persoon gewond geraakt bij het ongeluk met de hijskranen van gistermiddag. Tot laat in de avond zochten bergingswerkers in het puin  naar slachtoffers maar er is niemand gevonden. Er wordt ook niemand vermist. 

Luchtfoto Alphen aan den Rijn ANP

De ravage in het gebied is wel enorm, nadat de twee hijskranen en de klep van een verkeersbrug op een aantal panden stortten. Tientallen mensen konden vannacht dan ook niet thuis slapen. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen.

James Holmes kort na de schietpartij EPA

Batmanschutter kan doodstraf krijgen

De man die in 2012 in een bioscoop in Amerika twaalf mensen doodschoot, kan de doodstraf krijgen. Volgens de jury zijn er weinig tot geen verzachtende omstandigheden. De verdediging zei nog dat James Holmes tijdens de schietpartij verminderd toerekeningsvatbaar was, maar de jury zegt dat ie heel goed wist wat hij deed toen hij tijdens de première van een Batmanfilm om zich heen schoot. Behalve de twaalf doden raakten 70 mensen gewond.

Eén van de reclames voor de mediaspelers

Mediaboxen grote plaag voor filmindustrie

 De filmindustrie wil mediaboxen verbieden waarmee je gratis films, series en sportwedstrijden kunt zien. Zo’n kastje kost tussen de 80 en 160 euro, en daarna kun je voor niks kijken door te downloaden of te streamen. De filmindustrie is vanzelfsprekend helemaal niet blij met de kastjes, want die houden er geen cent aan over.

Verder vandaag... 

Frank de Boer reageert furieus in Wenen, waar Ajax met 2-2 gelijkspeelt tegen Rapid Wien ANP

Belangrijke wedstrijd Ajax

Al vroeg in het seizoen een sleutelwedstrijd voor Ajax: vanavond om 20:15 is de return tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League. In de heenwedstrijd werd er teleurstellend met 2-2 gelijkgepeeld.  Als Ajax een goed resultaat boekt in de Arena, gaat de club door naar de play-offs om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

STER reclame